Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

22
Fri, Sep
76 New Articles

Activități prilejuite cu ocazia Zilei bibliotecilor publice din România La Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda

Cultură
Tools
Typography

Din anul 1996, la iniţiativa UNESCO, se sărbătoreşte în întreaga lume, în fiecare an, la 23 aprilie, “Ziua mondială a cărţii şi a dreptului de autor”, având drept scop promovarea dreptului şi libertăţii lecturii. Deviza acestei sărbători mondiale este “lectura pentru toţi”. În anul 1998 Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, considerând că lectura şi cartea nu pot fi gândite în afara bibliotecilor şi a bibliotecarilor, adaugă la sărbătoarea internaţională a cărţii din 23 aprilie “Ziua Bibliotecilor publice din România”. Din anul 1999 bibliotecarii din România sărbătoresc Ziua Bibliotecarului prin diferite activităţi.

Cu ocazia acestei sărbători înscrierile la Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda sunt gratuite în această săptămână.  

În acest an Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda organizează în perioada 18-21 Aprilie 2023 ediția a treia a Campaniei online ”Transmite un mesaj de Ziua bibliotecilor publice din România!” prin care toți cei care iubesc cărțile și lectura sunt invitați să ne transmită un mesaj filmat sau scris. Doritorii pot posta pe pagina lor de Facebook mesajul dorit și pot eticheta Biblioteca Teodor Murășanu Turda.

În perioada 18- 28 Aprilie 2023 Bibliotecii Municipale ”Teodor Murășanu” Turda continuă Proiectul „Salvează o carte, ia-o acasă!”, o campanie pentru protecția mediului având ca scop salvarea de la topire a cărților la care au renunțat unii turdeni și susținerea lecturii în rândul comunității, continuă. În această perioadă așteptăm la Filiala Oprișani turdenii care doresc să doneze cărți  iar utilizatorii Filialei care intră în instituţie pot să îşi aleagă 1-2 din cărțile primite donații.

Atelierele creativ-distractive pe care Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda le organizează Miercuri, 19.04.2023, la Colțul Vesel în parteneriat cu Asociația de Dans Sportiv Potaissa Turda vor fi dedicate Zilei Bibliotecarului.

Vineri, 21 Aprilie 2023, de la ora 10 biblioteca turdeană va organiza pe holul Flialei Oprișani a bibliotecii (strada Macilor nr 1, la parterul fostului internat al Liceului ”Liviu Rebreanu” Turda) festivitatea de premiere a ediției a XIII-a a Concursului național de fotografii cu tema „Lectura în zeci de ipostaze” adresat elevilor de liceu și gimnaziu și vernisajul expoziției lucrărilor participante.

Marți, 25.04.2023, la secția pentru adulți a Filialei Oprișani a Bibliotecii va avea loc începând de la ora 12 festivitatea de premiere a Concursului ”Lumină din lumină” adresat liceenilor turdeni și organizat în perioada 27 Martie- 7 Aprilie 2023.

Daniela Deac
Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda
Tel: 0745.64.66.64

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS