Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

01
Sun, Oct

Cu cine ne mai "mândrim"

La data de 13 iunie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, în municipiile București și Cluj-Napoca și în județul Ilfov,  într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și instigare publică.

În această minivacanță, în care va fi sărbătorită Ziua Internațională a Muncii,  Inspectoratul de Poliție Județean Cluj va acționa în teren cu efective mărite pentru menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, a cauzelor generatoare de accidente, avându-se în vedere asigurarea prezenței operative la intervenții.

În data de 27 aprilie a.c. polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul de Investigații Criminale au desfășurat activități de cercetare penală într-un dosar ce vizează infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice, în urma cărora au fost reținute 5 persoane de sex masculin, cu vârste cuprinse între 16 și 36 de ani.

În cursul zilei de vineri, 21 aprilie a.c, polițiștii din cadrul Brigăzii Autostrăzi au acționat pe tronsonul de autostradă Câmpia Turzii-Nădășelu, respectiv Tg-Mures-Chețani, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și impunerea unei disciplinei rutiere în rândul conducătorilor auto.

În acest sfârșit de săptămână, în contextul dat de Sărbătorile Pascale Catolice și Duminica Floriilor,  Inspectoratul de Poliție Județean Cluj va mobiliza și suplimenta efectivele de polițiști din teren, astfel încât, în funcție de situția impusă, să se intervină eficient și cu celeritate pentru asiugrarea ordinii și liniștii publice, la nivelul întregului județ.

La data de 4 aprilie a.c., în jurul orei 21.30, Poliția municipiului Cluj-Napoca – Secția 3 Poliție Rurală Baciu a fost sesizată cu privire la faptul că LINGURAR NICOLAIE, în vârstă de 72 de ani, a plecat voluntar la data de 31.03.2023, de la domiciliul situat în localitatea Sumurducu, intenționând a se deplasa în comuna Dragu, din județul Sălaj și nu a revenit.

La data de 30 martie a.c., polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda au dispus reținerea pentru 24 de ore, a doi bărbați, de 19 și 31 de ani, din municipiul Turda și comuna Mihai Viteazu, cercetați pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

La data de 1 aprilie a.c., polițiștii Biroului de Poliție Autostrăzi A3 au desfășurat o acțiune pe tronsonul de autostradă A3 Câmpia Turzii - Nădășelu, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea nerespectării regimului legal de viteză, una dintre cauzele principale generatoare de accidente rutiere.

Pe parcursul întregii săptămâni am organizat și vom derula, în continuare, activități prilejuite de Ziua Poliţiei Române 2023 - Sărbătorim alături de comunitate.

La data de 30 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Combaterea Infracțiunilor Informatice din Cluj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au pus în executare 4 mandate de percheziție, în municipiul Cluj-Napoca, 3 dintre acestea domiciliare, iar una într-un spațiu utilizat ca birou.

30 ianuarie este declarata Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală. Pentru marcarea acestei zile, polițiștii din cadrul inspectoratului au desfășurat o serie de activități informativ - preventive în unități de învățământ preuniversitar (ciclul primar, gimnazial și liceal), sub sloganul "Ia atitudine, spune STOP violenței!". 

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că la data de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 22.30, CRIȘAN GABRIEL IACOB, în vârstă de 20 de ani, a părăsit unitatea medicală situată în municipiul Cluj-Napoca, unde se afla internat, iar până în prezent nu a revenit.

La data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii,  au depistat un bărbat în vârstă de 49 de ani, din același municipiu, în timp se deplasa cu autoturismul pe strada Băii din localitate, având autorizația de circulație expirată din data de 01.09.2022.

În contextul condițiilor meteorologice din aceste zile, în scopul prevenirii unor evenimente negative, polițiștii rutieri clujeni transmit următoarele recomandări:

Întâmplarea a fost relatată pe pagina de facebook a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj în această după-amiază (vineri, 13 ianuarie 2023) într-un mod, cumva, aparte.

În dimineața zilei de 13 ianuarie a.c., în intervalul orar 06.30 – 09.00, polițiștii Serviciului Rutier Cluj şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au desfășurat o acțiune pentru verificarea transportului rutier de persoane.

La data de 11 ianuarie a.c., în  intervalul orar 11.00 – 14.00, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda împreună cu polițiștii Biroului Rutier Turda au derulat activități de prevenire și combatere a evenimentelor negative în mediul rural, menite să sporească siguranța tuturor participanților la trafic.

La data de 7 ianuarie a.c., în jurul orei 23.50, polițiștii au identificat un conducător auto în vârstă de 33 de ani, din municipiul Turda, aflat sub influența băuturilor alcoolice.

În cele patru zile, respectiv în perioada 30 decembrie - 2 ianuarie, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au acționat pe linia prevenirii și descurajării comiterii de infracțiuni, dar și în ceea ce privește combaterea faptelor contravenționale.

În următoarele zile, precum și în noaptea dintre ani, efectivele polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost suplimentate, pentru a preveni comiterea de fapte ilegale și pentru a putea interveni rapid în sprijinul cetățenilor, în cazul sesizării unor evenimente nedorite.

La data de 16 decembrie a.c. polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară într-un dosar penal ce vizează infracțiunea de furt calificat în formă continuată.

La data de 13 decembrie a.c., în jurul orei 15.10, Poliția municipiului Turda a fost sesizată prin apel 112 despre faptul că într-o parcare de pe strada Lotus, din municipiul Turda, un bărbat ar fi căzut și s-ar afla în stare de inconștiență.

La data de 5 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda – Secția 9 Poliție Rurală au depistat trei persoane, două minore cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani și o femeie de 36 de ani, din județul Cluj, bănuite de sustragerea sumei de 44.000 de lei, dintr-o locuință situată în localitatea Surduc.

Aproximativ 600 de cereri de prelungire a dreptului de ședere, peste 400 de cereri pentru eliberarea avizelor de muncă, 268 de cereri pentru emiterea certificatelor de înregistrare și 10 cereri pentru eliberarea cărților de rezidență au fost preluate de polițiștii de imigrări din Cluj, în perioada 3 octombrie – 8 noiembrie a.c.