Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Mon, Jun
91 New Articles

Ei ne hotărăsc destinele

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat astăzi la ședința Parlamentului European de la Strasbourg, unde a susținut un discurs despre prioritățile României și ale Uniunii Europene în acest an electoral. Europarlamentarul Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European a luat cuvântul în cadrul dezbaterii, întrebându-l pe Klaus Iohannis: Ce Românie lăsăm în urmă pentru tinerii noștri? Ce Europă le lăsăm lor?

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor/ALE) avertizează că studenții români nu își vor primi bursele la timp, pentru că Ministerul Educației a schimbat procedura de acordare a burselor mult prea târziu.

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (grupul Verzilor/ALE) a adresat o scrisoare premierului Marcel Ciolacu, ministrului Energiei Sebastian Burduja și ministrului Afacerilor Externe Luminița Odobescu cu privire la propunerea Comisiei Europene adresată Consiliului de a susține ieșirea coordonată din Tratatul privind Carta Energiei.

În calitate de for decizional, Camera Deputaților a adoptat cu majoritate covârșitoare de voturi proiectul de lege inițiat de PNL privind utilizarea și prestarea serviciilor de încredere, care va definitiva toate aspectele legate de folosirea semnăturilor electronice, sigiliului eloctronic, a mărcilor temporale și prestarea serviciilor aferente acestora.

Legea care obligă condamnații care au fugit din țară pentru a scăpa de pedepsele privative de libertate să își achite integral cheltuielile privind readucerea în țară a fost promulgată de președintele României.

Guvernul României și-a însușit propunerea conducerii PNL a Ministerului Finanțelor privind creșterea alocării financiare a Programului IMM Plus cu aproximativ 2,5 miliarde lei, suma totală a bugetului destinat acestui ajutor de stat fiind acum de 15 miliarde lei.

Peste 30 de persoane au fost prezente duminică, 13 martie, la restaurantul Taittu din centrul municipiului Turda pentru a asista la lansarea filialei turdene a Partidului Social Românesc condus, la nivel naţional, de Mircea Geoană.

Să organizezi evenimente „insipide", în care tinerii citesc întrebări de pe foi nu este calea către prevenția consumului de droguri ... este o parodie inutilă, menită să bifăm o acțiune pe o agendă. Nu are efect, nu are nici o valoare, din perspectiva tineretului turdean.

Din perspectiva de subprefect, funcție pe care am ocupat-o, cu onoare și abnegație, vreme de 2 ani, am aflat foarte multe despre județul Cluj, precum și despre Turda.

Sâmbătă, 23.09.2023, a avut loc conferința de alegeri a TSD Cluj Napoca, în cadrul căreia a fost votat și validat noul birou de conducere al organizației. Conferințaaavut loc la The Office, Bd. 21 Decembrie 1989, nr. 77, de la ora10,  într-un cadrufestiv la care au participatpeste 120 de tineri social democrațiclujeni.

Avand in vedere speculatiile aparute in mediul public dorim sa facem urmatoarele precizari si clarificari:

Președintele PMP Turda, consilierul local Adrian Nap, solicită administrației locale și Comitetului pentru Situații de Urgență local, să aplice de urgență măsura de interzicere a accesului în locurile de joacă publice și locurile de fitness din parcuri, pentru a preîntâmpina extinderea COVID-19, care are o putere foarte mare de transmitere.

Consilierii PMP Turda vor solicita administrației locale modificarea cuantumului sancțiunilor contravenționale care se aplică persoanelor care distrug bunurile publice ale municipalității, care nu păstrează curățenia municipiului sau care fac murdărie sub diverse forme (aruncă gunoiul pe domeniul public, aruncă gunoaie nemenajere pentru care ar trebui să contracteze societatea de salubritate separat etc).

Contactat telefonic de Agora Media, fostul deputat turdean a explicat că este alături de actualul vicepremier de 5 ani deja, Mircea Irimie - actualmente secretar de stat - considerând că în interiorul ALDE nu trebuie să existe o împărţire între pro sau contra Constantin ori Tăriceanu.

Spre finalul conferinţei de presă care a avut loc la sediul ALDE Turda, copreşedintele ALDE Cluj, deputat Steluţa Cătăniciu, s-a arătat foarte dezamăgită de faptul că PSD Turda, inclusiv primarul Cristian Matei, nu ar fi respectat un protocol politic semnat între PSD şi ALDE la nivelul municipiului Turda.

ALDE  este alături de Cristian Matei, noul Primar al Municipiului Turda, aducându-și aportul prin cei 3 consilieri locali la construcția unei strategii de modernizare și a unui plan de dezvoltare durabil. 

P.N.Ț.C.D. Turda se prezintă și la aceste alegeri locale, pentru a propune alegătorilor o listă de candidați la Consiliul local, onești și care nu au mai ocupat funcții publice, dornici de  a munci pentru Turda și locuitorii săi.

Organizația Turda a P.N.Ț.C.D. se delimitează de acțiunile conducerii centrale a partidului nostru.

După cum vă spuneam într-un material anterior, la împlinirea a 100 de ani de la naşterea lui Ion Raţiu, la Turda au fost organizate manifestări pentru a marca acest evniment. Unul dintre ele a fost şi dezvelirea plăcii comemorative Ion Raţiu, acţiune organizată de PNŢCD - filiala Turda.

Ni s-a confirmat în exclusivitate: fostul senator Alexandru Cordoş a luat decizia să iasă din viaţa politică, pas pe care l-a făcut la fel de discret ca atunci când a intrat în politică, decizie pe care nu doar că a luat-o dar a şi pus-o în practică în urmă cu ceva timp, mai exact în toamna anului trecut.

O veste cel puţin surprinzătoare în peisajul politic turdean - dar nu numai - vine odată cu alegerile europarlamentare din acest an: municipiul Turda are candidaţi aflaţi pe liste la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

Marţi, 27 iunie, s-a semnat, la Cluj-Napoca, protocolul privind constituirea Alianţei BINE (Blocul Identităţii Naţionale în Europa) la nivelul judeţului Cluj, protocol semnat de reprezentanţii judeţeni ai PRU, PRM şi PND.

Preşedintele Pro România Câmpia Turzii - Cozmin Saşa - îi cere demisia lui Remus Lăpuşan, nemulţumit de rezultatul formaţiunii politice la cel mai recent scrutin, rezultat care i-au poziţionat pe cei de la Pro România în postura de a privi uşile parlamentului doar pe dinafară.

Tineri cu mult elan si entuziasm , încrezători în puterea lor de muncă  , au convingerea că vor reuși să fie de un real folos comunității pe care o reprezintă.   In prezenta Prim Vicepresedintelui Remus Lăpușan, cu unanimitate de voturi , a fost ales Președinte al organizației domnul Marius Chiorean secondat de cei doi Vicepreședinți Raul Ciobanu si Mihai Giga.

Într-un comunicat transmis astăzi, candidatul Pro România la fotoliul de primar al municipiului Câmpia Turzii - Cozmin Saşa - face referiri la realizările despre care primarul Dorin Lojigan face vorbire în spaţiul public ca reuşite ale administraţiei pe care o conduce.

Legea USR care prevede repartizarea digitalizată a experților judiciari și ar putea să scurteze durata unui proces chiar și cu un an-doi a fost adoptată, marţi, în Camera Deputaților.

Victimele abuzului și violenței vor beneficia mai rapid de protecție juridică, datorită unei modificări a legii executorilor judecătorești propuse de deputata USR Oana Murariu, modificare votată recent în plenul Camerei Deputaților.

Antreprenorii, oamenii ingenioși și inventivi, companiile private vor putea să-și înregistreze mai ușor și mai rapid la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci) brevetele de invenție, mărcile, desenele, modelele și indicații geografice, odată cu votarea în Camera Deputaților (decizională), miercuri, 7 februarie, a proiectului de lege depus împreună cu colegii mei, deputații Victor Ilie și Daniel Blaga, cărora le mulțumesc încă o dată, cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale de anul trecut.

Lucian Nemeș, viceprimarul municipiului Turda, s-a alăturat Partidului Puterii Umaniste (social-liberal). Acesta va candida din partea umaniștilor pentru Primăria Turda și va prelua conducerea filialei județene Cluj a PPU (social-liberal).

Europarlamentarul umanist Maria Grapini transmite că anunțul Președintelui României Klaus Iohannis, potrivit căruia României i-au fost alocate 80 de miliarde de euro pentru programe europene, este unul pripit, deoarece astăzi europarlamentarii liberali au votat în Parlamentul European Rezoluția care combate înțelegerea din Consiliul European.

Deputatul umanist Steluța Cătăniciu solicită demisia ministrului Nelu Tătaru, pentru afirmația că România a ajuns „ciuma Europei", în ceea ce privește infectările cu noul coronavirus. Totodată, Steluța Cătăniciu îi solicită ministrului să nu arunce responsabilitatea pe umerii românilor și să își asume greșelile făcute în gestionarea epidemiei.

Conducerile USR și PLUS au agreat, marți, 6 august, ultimele modificări la protocolul de alianță politică, în urma deciziilor luate de Comitetul Politic al USR și de Consiliul Național al PLUS. În câteva zile va fi semnat actul prin care ia naștere formal „Alianța USR PLUS".

Suveraniștii sunt cu adevărat o forță. O forță care contează. O forță care merge întotdeauna alături de popor. O forță care se manifestă,  se exprimă și acționează doar pentru popor.

Peste 10.000 de români au participat miercuri seara la protestele organizate de AUR în toate județele țării împotriva deciziei coaliției PSD-PNL de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale. Protestele au avut ca destinație finală sediile PSD din orașele reședință de județ.

Marius Lulea

AUR

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a adresat luni, 5 februarie, guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, o scrisoare în cadrul căreia și-a exprimat îngrijorările cu privire la impactul pe care anul electoral 2024 îl va avea asupra situației economice a României.