Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Fri, May
98 New Articles

Victimele abuzului și violenței vor beneficia mai rapid de protecție juridică, datorită unei modificări a legii executorilor judecătorești propuse de deputata USR Oana Murariu, modificare votată recent în plenul Camerei Deputaților.

Antreprenorii, oamenii ingenioși și inventivi, companiile private vor putea să-și înregistreze mai ușor și mai rapid la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci) brevetele de invenție, mărcile, desenele, modelele și indicații geografice, odată cu votarea în Camera Deputaților (decizională), miercuri, 7 februarie, a proiectului de lege depus împreună cu colegii mei, deputații Victor Ilie și Daniel Blaga, cărora le mulțumesc încă o dată, cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale de anul trecut.

Președinta USR Cluj, deputata Oana Murariu, critică planul ministrului Justiției de a da vouchere pentru victimele infracțiunilor, în loc să susțină corectarea rapidă a legii care le permite infractorilor să își evaporeze averile până la finalul proceselor.

USR Cluj a organizat vineri, la Turda, lansarea ofcială a candidaturii lui Ciprian Rigman la primăria municipiului Turda. Președinta filialei USR Cluj, deputata Oana Murariu și candidatul Ciprian Rigman au vorbit despre necesitatea unei schimbări în administrarea orașului și au evidențiat determinarea USR pentru a face această schimbare.

Persoanele condamnate în prima instanță la cel puțin 3 ani de închisoare, vor avea automat interdicția de a părăsi România de la momentul rămânerii în pronunțare a instanței de apel până la pronunțarea deciziei. Prevederea face parte dintr-un proiect de lege depus în Parlament săptămâna trecută  de deputata USR, Oana Murariu.

Femeile antreprenor și cele cu meserii liberale vor putea să primească indemnizația de creștere a copilului, fără a își suspenda activitatea, dacă optează în acest sens. Prevederea apare într-un proiect de lege depus recent în parlament și inițiat de deputata USR Oana Murariu.

Femeile antreprenoare sau cu meserii liberale care au încheiat un contract facultativ cu CNAS vor putea beneficia și ele de concediul de risc maternal, dacă acest risc apare în timpul sarcinii. Aceasta după ce Parlamentul a adoptat un proiect de lege inițiat de deputatele USR Oana Murariu, Oana Țoiu și senatoarea USR Silvia Dinică.

Românii înfruntă multe obstacole când vor să conteste un act administrativ în Justiție. Prevederile legale asigură un avantaj pentru funcționari și birocrația instituțională și descurajează oamenii să se îndrepte spre instanțe.

Printr-un nou proiect de lege înregistrat la finalul săptămânii trecute de deputata Oana Murariu, președinte USR Cluj, se urmărește instituirea unei proceduri suplimentare prin care victimele infracțiunilor, dar și statul român, să poată intra în posesia daunelor acordate la finalul proceselor penale.

More Articles ...