Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

09
Sun, May
231 New Articles

Dincolo de graba zilnică

Grid List

Actorul Teatrului Național Aureliu Manea, a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal la Festivalul Internațional de Film din Buenos Aires.

Lipsa conexiunii vizuale cu publicul pe timpul pandemiei i-a pus pe actori într-o situație fără precedent. Nevoiți să se adapteze noilor reguli, aceștia au căutat mereu metode de a fi aproape de public, fie online, fie în aer liber, demonstrând că legătura dintre spectatori și actori poate rezista și celor mai grele perioade.

Printre spectacolele care trebuiau să aibă premiera în luna martie și care din păcate am fost nevoiți să le reprogramăm se numără și spectacolul „Sufleorul fricii”, de Matei Vișniec, regia Jakab Muriel Manea. Spectacolul se va juca fără public, în data de 27.03.2021.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a acceptat să răspundă întrebărilor pe care le aveau turdenii şi, cum era cumva de aşteptat, vectoruul de transmitere a informaţiilor a fost reţeaua de socializare facebook.

Rezultat al inițiativei unor iubitori ai cântului coral, dragoste dobândită în liceul pedagogic din Cluj de la dascalul de excepție care a fost profesorul Marius Cuteanu, Corul Astra din Câmpia Turzii constituie una dintre cele mai valoroase creații artistice colective avându-l ca lider iniṭial pe inimosul dascǎl Dan Cristian Trifan.

Criza globală generată de pandemia de COVID-19 a determinat schimbări importante în multe domenii ale societății, astfel că și muzeele aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj au fost chemate să facă față acestor noi provocări.

27 de artiști și trupe din Europa Centrală și de Est au fost selectate să participe în prima etapă a HEMI Music Awards 2021 - un program de talente pentru muzicienii care vor să-și dezvolte o carieră internațională. Lucia, JazzyBIT și Funkorporation sunt cei 3 artiști selectați de juriul internațional care vor reprezenta Romania în cadrul programului.

Toți copiii care vor să studieze muzica și să cânte la un instrument muzical de alamă sau lemn (abanos), gen: trompetă, tenor hom, tubă, trombon, clarinet, sau care doresc să se pregătească pentru școli cu profil vocațional se pot înscrie la cursurile organizate de Fanfara „Promenada”. Vârsta optimă de înscriere este 10-11 ani.

Voltaj încheie anul 2020 cu o piesă sensibilă, plină de însemnătate, iubire și devotament. „Doar pentru ea" este titlul single-ului pe care trupa l-a pregătit pentru fani, un single manifest pentru toți cei care recunosc că iubirea este cea care le dă speranță și scoate la suprafață tot ce e mai bun din ei.

Turdeanul Paul Surugiu, cunoscut sub numele de scenă de Fuego, începe azi, 4 aprilie, sezonul 6 al emisiunii “Drag de România mea” la TVR 2.

Luni, 15 martie 2021, va debuta noul sezon de pescuit la Complexul „La Trei Lacuri” din Municipiul Câmpia Turzii.

Încă de pe 29 ianuarie administraţia turdeană posta, pe pagina de facebook a instituţiei, că încă mai este liber la patinaj până pe data de 7 februarie 2021, inclusiv. Acelaşi anunţ menţiona şi necesitatea respectării regulilor impuse de pandemie.

Echipa ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” participă în perioada 16-18 aprilie 2021 la Turneul  de Promovare din cadrul Campionatului Național de Volei Feminin, desfășurat la Craiova, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu”. Primul meci va avea loc astăzi, de la ora 18:00, împotriva echipei SCMU Craiova.

Concursul International Cupa Danube Dance FEST - Ed. a 4-a , in format online, s-a desfasurat la Galati in 21 martie 2021.

O delegație a European Athletics a vizitat recent Cluj Arena în vederea verificării condițiilor oferite pentru găzduirea, în premieră pentru România, a Campionatului European de Atletism pe echipe, cu probe pe un stadion. Evenimentul va avea loc în perioada 19-20 iunie 2021.

În anul 2021 Fundația Transilvania Trust organizează două tabere interdisciplinare pentru valorificarea meseriilor tradiționale în cadrul programului de specializare în reabilitarea patrimoniului construit, destinat studenților, muncitorilor din industria construcțiilor, precum și altora interesați. Până acum programul a avut aprox. 3000 de participanți din 32 de ţări (printre care România, Ungaria, Albania, Australia, Belgia, Brazilia, Franţa, Polonia, Serbia, Slovenia, Suedia, Letonia, Rusia, Marea Britanie, SUA, etc.).

Cluj- Napoca, 6 iulie 2020 - În perioada 18-19 iulie 2020, la Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative din Cluj-Napoca va avea loc marea finală a turneului național de League of Legends, eveniment organizat de Digital Crusade, fără accesul publicului, dar difuzat live pe canale de promovare digitale.

Digital Crusade, cea mai vastă rețea de evenimente de esports din România, anunță, în perioada martie - aprilie 2020, un nou turneu național de League of Legends (LoL), cu calificări în patru orașe: Brașov, Sibiu, Iași și Cluj Napoca, premiile oferite câștigătorilor însumând peste 7000 euro.