Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Jul
82 New Articles

Dincolo de graba zilnică

Grid List

Publicul din regiunea Turzii și spectatorii - turiști care au avut Turda ca destinație s-au bucurat de o ediție spectaculoasă a Festivalului de Teatru. Cele mai mari teatre din România, companii de artiști stradali de peste mări și țări, artiști renumiți, muzicieni de prestigiu au trecut pragul celei de-a 8-a ediții FITT. Cu peste 100 de reprezentații, în multiple locații, și peste 400 de invitați participanți la actul artistic, orașul s-a transformat la propriu, pentru 10 zile, într-o capitală culturală a României.

În 2024 la FITTpeste100 de evenimente programate în cele 10 zile de festival. au apărut și primele spectacole sold-out:  Îmblânzirea scorpiei, regizat de Anca Sigartău, și Genul Acuzativ, o producție a Teatrului Regina Maria Oradea, în regia lui Mimi Brănescu, sunt deja sold out.

În perioada 28 iunie - 07 iulie, Teatrul Național Aureliu Manea Turda va organiza o nouă ediție FITT, continuând pentru al 8-lea an consecutiv un concept de festival care transformă orașul într-un epicentru cultural.

În perioada 20 mai – 31 mai 2024, în comuna Ceanu Mare, județul Cluj, se va desfășura proiectul „APT de teatru în rural”, organizat de Asociația Activ Pentru Tine și finanțat de Consiliul Județean Cluj. Acest proiect inovator are scopul de a introduce copiii din mediul rural în lumea fascinantă a teatrului de păpuși și de a stimula dezvoltarea lor intelectuală, afectivă și creativă.

Într-o atmosferă de profundă bucurie și recunoștință, comunitatea ortodoxă din Câmpia Turzii se pregătește să trăiască un eveniment de o însemnătate spirituală deosebită.

Noaptea Muzeelor la Turda revine și  în acest an pentru a sărbători cea de-a 20-a ediție a evenimentului cultural de prestigiu.

Gala TOP CHILD & YOUNG PERFORMANCE 2024 decerneaza premii pentru industria creativă pentru copii și tineret, organizații, proiecte și personalități care susțin domeniile creative, educația, valorile, proiectele în România!

FANII UNTOLD POT VOTA FESTIVALUL PANA PE DATA DE 30 NOIEMBRIE

Îi vom vedea evoluând la Câmpia Turzii SUMMER FEST!

#Musicandfun

Valea Arieșului, cunoscută pentru peisajele sale pitorești și biodiversitatea bogată, devine scena unor experiențe unice în natură. Peste 1000 de specii de plante și animale își găsesc adăpost în rezervațiile naturale de pe Valea Arieșului, oferind vizitatorilor ocazia de a descoperi comori ascunse și povești nespuse.

✅Probabil că mulți dintre dumneavoastră ați putut observa că Parcul Municipal Berc a fost dotat cu noi facilități.

Începând de miercuri, 1 februarie 2023, elevii claselor a VIII-a vor susține probele scrise în cadrul simulării județene a examenului de Evaluarea Națională, organizată la nivelul județului Cluj. Din totalul celor 5.801 elevi de clasa a VIII-a, 4.305 sunt elevi din mediul urban, iar 1.496 sunt elevi care învață în unități de învățământ preuniversitar din mediul rural. În municipiul Cluj-Napoca probele scrise în cadrul simulării județene a examenului de Evaluarea Națională vor fi susținute de 3.052 elevi.

A fost o duminică entuziasmantă pentru iubitorii de tenis din Câmpia Turzii!  Prima campioană de la Roland Garros pe care a avut-o țara noastră, doamna Virginia Ruzici, originară din Câmpia Turzii, a vizitat Arena de Tenis "Gavrilă Vaida", stârnind emoția și bucuria celor prezenți.

Ultimul Concurs Național la care au participat sportivii Clubul de Dans Sportiv Potaissa Turda, a fost la Brașov în 1-2 iunie.

Sâmbătă 25 mai 2024 s-a desfășurat la Cluj Napoca Concursul Național de Dans TRANSILVANIA DANCE OPEN.

V-aţi întrebat cum se vede centrul Turzii “mai de sus”? Agora Media vă invită să vă bucuraţi de o imagine mai inedită: centrul municipiului Turda - zona Piaţa Republicii - fotografiat în 360 de grade de la înalţime pentru a avea o perspectivă inclusiv asupra procesului şi stadiului de modernizare a zonei.

În anul 2022, au fost organizate mai multe activități de voluntariat, pentru întreținerea și reamenajarea potecilor tematice și a traseelor turistice din ariile protejate de pe Valea Arieșului.

Valea Arieşului este cea mai potrivită destinaţie pentru cei care doresc să cunoască şi să exploreze la pas, destinaţii aflate în afara cărărilor bătătorite, cu natură sălbatică şi cultură autentică.