Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Wed, Jan
75 New Articles

Dincolo de graba zilnică

Grid List

Un afiş în a cărui parte superioară se regăseau tocmai aceste cuvinte - “Acasă la Brâncuşi” - anunţa iubitorii de artă - în special de artă fotografică - din Târgu Jiu în legătură cu o expoziţie de fotografie ai cărei protagonişti erau trei turdeni.

39 de spectacole în luna octombrie (adică aproape două pe zi) s-au jucat atât la sediu cât şi în deplasare.

Uniunea Artiștilor Plastici din România (UAP), Filiala Cluj-Napoca, în colaborare cu Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj și Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, organizează, în perioada 5 decembrie 2019 - 5 ianuarie 2020, „Salonul Anual de Artă” cu participarea tuturor secțiilor de creație ale UAP - Filiala Cluj-Napoca - pictură, sculptură, grafică, foto-video-artă ambientală, design, ceramică, artă textilă.

Vineri, 24 ianuarie, de la ora 11.00, galeria de artă “Valer Suciu” din Turda a găzduit festivitatea de premiere a participanţilor la concursul municipal de desen şi pictură pentru elevi intitulat “Mica Unire prin ochii copiilor”.

Prezent la Turda cu ocazia sărbătoririi Unirii Mici, scriitorul clujean Ioan Ciorca a tras un semnal de alarmă atât indirect, prin prezentarea scurtmetrajului documentar “Bellu - panteonul României”, cât şi în mod direct, cu subiect şi predicat.

Vineri, 24 ianuarie 2019, cu ocazia sărbătoririi Unirii Mici, galeria de artă “Valer Suciu” din Turda a găzduit vizionarea scurtmetrajului documentar “Bellu - Panteonul României”.

„De ce?" este titlul celui mai recent single lansat de MIRA, o piesă despre viață, iubire, încredere și alegere, cu un mesaj puternic și emoționant. Versurile piesei vorbesc despre cuvintele spuse în vânt și despre încrederea ce nu trebuie să lipsească într-o relație de iubire.

Alexandra Ungureanu începe anul cu o nouă piesă și te transpune printre trăirile sale în cel mai nou single cu videoclip: „Gânduri". Single-ul este compus de Dony, Florin Cioran, Iulian Cadar, Mihai Postolache și produsă de Dony și The Kid în studiourile November Music.

„Te cert cu vin" este povestea celui mai nou single lansat de Andreea Antonescu, insotit de un videoclip in care artista isi dezvaluie latura de femeie indragostita, dar si un look sexy. Piesa subliniaza cele mai intense trairi si sentimente ale unei femei si este produsa si compusa de Dorian Oswin si Anastasia Sandu.

Ziua de vineri, 16 septembrie, a fost una mai aparte pentru copiii de la centrul Carine din Câmpia Turzii. Ei au avut ocazia să înţeleagă cam cum ar putea decurge o zi din viaţa americanilor care vor să se distreze. Ingredientele principale care n-au putut lipsi au fost hamburger-ul şi hot-dog-ul.

Galeria Municipală de Artă Turda a mai marcat un vernisaj. Dar nu unul obişnuit, ci unul mai aparte: unul colectiv.

- comunicat -
Primăria Municipiului Turda în parteneriat cu Photo România Festival, NOA Aesthetics Turda şi SC Turda Salina Durgău SA, aduce la Salina Turda cele mai bune fotografii din lume, premiate la Sony World Photography Awards 2015 (SWPA), cea mai mare competiţie de profil la nivel mondial. Fotografiile sunt expuse în perioada 20.02.2016- 20.03.2016 la galeria permanentă PhotoRomania, aflată în incinta Salinei Turda.

Incepand de azi, luni, 6 ianuarie Clubul de Dans Sportiv Potaissa Turda isi reia activitatea dupa acelasi program, la toate grupele, inclusiv la cursul de Zumba.

Marți și miercuri la Turda s-a desfășurat prima ediție a conferinței naționale „Potaissa Handball Conference”, în cadrul programului „Școala pentru toți – Activități extracurriculare – Handbal”.

Clubul de handbal AHC Potaissa Turda, în colaborare cu Fundația Culturală „Hyperion”, Asociația Promotorilor de Afaceri Sustenabile și Asociația Professional Sport Solutions, organizează prima ediție a unei conferințe naționale de top, având ca și scop perfecționarea sportivă pe mai multe planuri, legate de activitatea de handbal și ramurile conexe ale acestui minunat sport de echipă.

Parte din Centrul Comunitar Fabrica de Timp Liber”, situat în incinta fostei fabrici de bere din Turda, proiectul La Grădină” încearcă să contribuie la crearea unei atmosfere de implicare în comunitate, incluziune socială, promovând legumele cultivate în comunitate, cu resurse comune - în cazul de față, terenul.

Deşi poate nu aţi auzit (sau nu v-a interesat) mare lucru despre ideea de proiect foto, poate că a sosit momentul (mai ales pentru cei pasionaţi de fotografie) să aflaţi că realizarea unuia sau a mai multor proiecte foto poate avea valenţe şi rezultate aproape nebănuite.

Spre finele acestei săptămâni - mai exact vineri, 5 ianuarie - am avut ocazia să fim alături de membrii UAP Turda care au efectuat o deplasare la Alba Iulia unde o parte dintre lucrările lor sunt expuse în galeria de artă a municipiului.