Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Mon, Aug
160 New Articles

Dincolo de graba zilnică

Grid List

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda a premiat excelența Duminică, 25 Iulie 2021, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania TIFF. Dacă până acum Turda a fost prezentă la TIFF prin actorii Radu Botar și Bogdan Nechifor, în acest an s-a înregistrat o premieră: prima prezenţă a unui realizator turdean de film la Festivalul Internaţional de Film de la Cluj.

2021 marchează 20 de ani de când Lucian Broscățean a fost descoperit și premiat de Doina Levintza (în 2001). Cu această ocazie, cunoscutul designer a creat o colecție aniversară prezentată ca fashion film și campanie. Piesele vestimentare, având, între altele, ca sursă de inspirație și valențele cultural-istorice și artistice ale patrimoniului Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, fac trimitere la tipare, forme şi identități din colecțiile realizate de-a lungul anilor.

Începând de azi lucrările de pictură ale profesorului turdean Alin Bîlcu pot fi admirate la Galeria de artă a Bibliotecii Municipale ”Teodor Murășanu” Turda. Expoziția cu picturile sale dedicate orașului natal se va încheia la sfârșitul lunii Iulie. Ca într-un schimb de generații, lucrările sale sunt expuse în galeria bibliotecii alături de picturile copiilor dedicate iei românești, mulți fiindu-i elevi, un fel de ”expun maestrul și ucenicii săi”. Intrarea este gratuită.

Vineri, 16 Iulie a.c., Agora Restaurant și Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda, au dorit să marcheze la Turda Ziua Națională a Franței printr-un eveniment altfel decât cele de până acum. A fost o după-masă gastronomică cu meniu de excepție, și întâlniri cu limba, cultura și muzică franceză.

Anul 2021 ne aduce la Turda câteva spectacole speciale ale unor mari teatre din România.

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Teodor Murășanu” Turda organizează în perioada 24- 30 Iunie 2021 expoziția județeană de pictură SĂRBĂTOAREA IEI ROMÂNEȘTI. Iniţiativa acestei sărbători au avut-o, în 2013, membrii comunităţii online La Blouse Roumaine. Ia, sau cămașa tradițională purtată de femei, este considerată cea mai importantă piesă a costumului popular românesc.

Cel mai recent cântec al artistului turdean Paul surugiu - Fuego - a fpst prezentat ca un moment special în cadrul emisiunii “Drag de România mea” de la TVR 2.

27 de artiști și trupe din Europa Centrală și de Est au fost selectate să participe în prima etapă a HEMI Music Awards 2021 - un program de talente pentru muzicienii care vor să-și dezvolte o carieră internațională. Lucia, JazzyBIT și Funkorporation sunt cei 3 artiști selectați de juriul internațional care vor reprezenta Romania în cadrul programului.

Toți copiii care vor să studieze muzica și să cânte la un instrument muzical de alamă sau lemn (abanos), gen: trompetă, tenor hom, tubă, trombon, clarinet, sau care doresc să se pregătească pentru școli cu profil vocațional se pot înscrie la cursurile organizate de Fanfara „Promenada”. Vârsta optimă de înscriere este 10-11 ani.

JuniorRanger.RO este o platformă interactivă, dedicată promovării activităților educative pentru cunoașterea naturii, precum și a inițiativelor pentru protecția și conservarea biodiversității.

Turdeanul Paul Surugiu, cunoscut sub numele de scenă de Fuego, începe azi, 4 aprilie, sezonul 6 al emisiunii “Drag de România mea” la TVR 2.

Luni, 15 martie 2021, va debuta noul sezon de pescuit la Complexul „La Trei Lacuri” din Municipiul Câmpia Turzii.

În perioada 16-18.07.2021, 24 de cluburi sportive din ţară s-au aliniat la startul Competiţiei internaţionale de Karate, organizată la Arad.

Incepand cu 24 iunie, sportivii Clubului de Dans Sportiv Potaissa Turda au intrat in vacanta pana la finalul lunii iulie, cand vor participa la un cantonamentul de pregatire, in localitatea Abrud.

44 de cluburi participante si, aproximativ 400 de sportivi s-au aliniat weekendul trecut la startul Campionatului National de karate -13 desfasurat la Medias.

Tocmai eram în proces de a face subtitrarea pentru un film despre care o să aflaţi în zilele următoare informaţii în plus.

Tinerii au rar parte de oportunități de formare și exprimare artistică. Astfel că, mulți tineri nici măcar nu apucă să profite de șansa de a descoperi domeniul artistic și chiar de a-și construi o posibilă carieră în acesta.

Ca să vedeţi ce facem când nu ştiţi ce facem dar mai ales în ideea de a mai ieşi din monotonia zilnică, am zis să vă arătăm ceva ce nu toată lumea ştie / cunoaşte, anume ce înseamnă munca din spatele unui produs finit, fie el cât de simplu.