Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, Dec
152 New Articles

Participarea Colegiului Naţional “Mihai Viteazul” la mobilitatea din Lituania în cadrul proiectului ERASMUS+

CNMV
Tools
Typography

Continuând activităţile din cadrul parteneriatului strategic ERASMUS+ - acţiunea KA2 - parteneriate strategice în domeniul şcolar, doi profesori (Mioara Boboia şi Dumitru Georgescu) şi şase elevi (Popescu Ruxandra-Cătălina, Mircea Mălina-Elena,  Bercea Denisa-Lucia, Buzan Bianca-Alexia, Roşa David şi Chibedi Alexandru) de la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Turda s-au deplasat, în perioada 6-10 mai 2019, în Kaunas (Lituania). Proiectul, având titlul distinct “Filming Together to be Closer”, este finanţat de Comisia Europeană prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP).

După primirea caldă pe care gazdele de la şcoala Kauno buitiniu paslaugu ir verslo mokykla au făcut-o oaspeţilor sosiţi din Spania, Turcia, Finlanda şi România, a urmat prezentarea fiecărei ţări participante, a şcolilor implicate în proiect şi a sportului naţional. Prezentarea oinei, sportul nostru naţional, a generat discuţii între participanţi, fiind remarcate asemănări cu pelota, joc tradiţional din Spania. Pentru că unul dintre obiectivele mobilităţii din Lituania a fost acela al dezvoltării competenţelor în domeniul scrierii unor scenarii pentru filme de scurt-metraj, încă din prima zi elevii, coordonaţi de doi tineri profesori de la Facultatea de Arte din Kaunas, specializaţi în regie, respectiv scenariu, au fost îndrumaţi în dificilul proces de construcţie al unui script de film. În ziua următoare au fost formate zece echipe de lucru care au propus un subiect de film şi au lucrat la scenariul acestuia. A urmat prezentarea fiecărui scenariu şi votul secret în urma căruia au selectate două scenarii finaliste. Unul dintre ele va sta la baza filmului care va încununa proiectul. Ne face plăcere să menţionăm faptul că echipele care au propus cele două scenarii au avut în componenţa lor şi elevi de la CNMV.

Deoarece un alt obiectiv foarte important al fiecărei mobilităţi, pe lângă cel de dezvoltare a abilităţilor de comunicare în limba engleză, este cel al cunoaşterii istoriei şi tradiţiilor fiecărei ţări, au urmat excursii în zona istorică a oraşului Kaunas şi în Vilnius, capital Lituaniei. Toţi participanţii au apreciat tenacitatea cu care acest popor baltic a reuşit să străbată istoria. De asemenea, au fost impresionaţi de Muzeul de Artă Modernă în aer liber, unde se află centrul geografic al Europei.

La întâlnirea finală a profesorilor participanţi la mobilitate au fost făcute aprecieri cu privire la calitatea activităţilor desfăşurate şi s-au stabilit sarcinile de lucru generale pentru următoarea mobilitate, care va avea loc în România, la Turda, în perioada 7-11 octombrie 2019. Modul în care au fost organizate activităţile de către gazdele lituaniene, dar şi calitatea atelierelor de lucru coordonate de către profesorii de la Facultatea de Arte din Kaunas a făcut ca aplauzele să marcheze finalul întâlnirii.

Coordonator proiect,
Prof. Mioara Boboia

Director,
Alexandra Zamfir

Director adjunct,
Dumitru Georgescu

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS