Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Maratonul Istoriei, eveniment cultural și istoric organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în parteneriat cu Institutul de Istorie George Barițiu al Academiei Române

Diverse
Tools
Typography

În contextul parteneriatului încheiat între Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Institutul de Istorie George Barițiu al Academiei Române, marți, 30 mai 2023, va avea loc Maratonul Istoriei, manifestare educațională care va aduce împreună cercetători științifici, elevi, studenți și seniori din județul Cluj.

Activitățile sunt dedicate iubitorilor istoriei și se vor desfășura în intervalul orar 8:30-22:30 în Sala de conferințe, din clădirea Academiei Române (str. M. Kogălniceanu nr. 12-14, Cluj-Napoca).

Evenimentul cultural-istoric urmărește să stimuleze în rândul elevilor și studenților sentimentele civice și de aprecierea față de valorile naționale, în contextul aniversării a 100 de ani de la Constituția României din 1923.

 În activitățile educaționale vor fi implicați peste 400 de participanți, elevi din unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Cluj-Napoca: Colegiul Național Emil Racoviță Cluj-Napoca, Colegiul Național Gheorghe Șincai Cluj-Napoca, Colegiul Ortodox Mitropolitul Nicolae Colan Cluj-Napoca, Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Cluj-Napoca, Liceul Teoretic Avram Iancu Cluj-Napoca, Colegiul Național George BarițiuCluj-Napoca, dar și din mediul rural: Școala Gimnazială „George Barițiu” Jucu de Sus.  Acestora li se adaugă studenți ai  Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, precum și elevi ai Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca.

Participanții vor fi implicați în activitățile tematice, prelegerile și prezentările cuprinse în agenda evenimentelor, coordonate de cercetători științifici de la Institutul de Istorie „George Barițiu” Cluj-Napoca și de la Centrul de Studii Transilvane ale Academiei Române. La rândul lor, elevii, coordonați de către profesorii de istorie, vor prezenta diverse materiale, jocuri de rol, scenete etc., prin intermediul cărora manifestă preocuparea pentru studierea și cunoașterea istoriei.

Maratonul istoriei va avea formatul unei ștafete: în fiecare interval orar, câte un grup diferit de elevi, studenți sau seniori se va întâlni cu cercetători de la institutele menționate. Cercetătorii vor vorbi despre activitatea lor timp de 15 minute. Ulterior, elevii participanți, într-un interval de 25 minute, își vor prezenta activitățile pregătite.

Ideea acestui eveniment s-a născut din dorința de a sensibiliza tinerele generații față de valorile morale și spirituale oferite de cunoașterea istoriei naționale, pentru a stimula interesul acestora față de conținuturile prezentate și discutate, evidențiind valoarea Constituției pentru asigurarea, garantarea și susținerea statului de drept.

 Evenimentul beneficiază și de sprijinul financiar al Consiliului Județean Cluj prin intermediul unui proiect cu finanțare nerambursabilă, dedicat acțiunilor culturale în anul 2023. 

COMUNICARE INSTITUȚIONALĂ, I.Ș.J. CLUJ

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS