Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Peisaje selenare la Turda | GALERIE FOTO

Social
Tools
Typography

Fără îndoială, municipiul Turda are încă multe probleme nerezolvate şi care ar avea nevoie de o mai mare atenţie din partea celor abilitaţi şi asta nu prin intermediul declaraţiilor, ci mai degrabă prin acţiuni efective.

În acest sens, subiectul cel mai des adus în discuţiile din spaţiul public este probabil cel despre starea drumurilor, dar şi vis-à-vis de calitatea unor lucrări executate.

Un astfel de exemplu este strada Salinelor. Nu e singurul, desigur, dar ne vom limita la acesta acum.

Strada Salinelor este cu atât mai importantă cu cât deplasarea spre unul dintre punctele de acces la Salina Turda – obiectiv turistic şi economic semnificativ pe raza municipiului Turda – se face din această stradă.

Dacă până la aproximativ jumătatea străzii, partea carosabilă putem spune că este oarecum asfaltată, respectiv segmentul dintre strada Avram Iancu şi strada Tunel, cealaltă porţiune pare mai curând a fi o uliţă din alte vremuri.

Cetăţenii, vizibil nemulţumiţi, par resemnaţi când vine vorba despre strada unde locuiesc. „Poate vor mai veni şi anul ăsta, în campanie pentru alegeri – ne spunea unul dintre cetăţenii ce locuiesc pe strada Salinelor – şi atunci vor trimite înainte pe cineva să radă noroiul şi să arunce nişte piatră, cum s-a mai întâmplat, să aibă pe unde merge candidaţii şi atunci, până la prima ploaie mai serioasă, vom avea şi noi drum un pic de vreme", era cumva soluţia văzută de unul dintre locuitori.

Un alt cetăţean se întreba cu ce este el mai prejos decât cei din partea dinspre strada Avram Iancu, câtă vreme plăteşte impozit la fel de mult ca ei, fiind încadrat în zona I de impozitare şi – spunea acesta – la poartă gropile şi noroiul se tot înmulţesc, deşi sunt taxaţi de parcă ar fi într-o zonă turistică.

„Acum arată mai bine ca-n alte zile, că nu se văd gropile de mocirlă", a continuat un alt cetăţean, spunându-ne că „după ce mai apare soarele şi se zvântă, parcă-i peisaj selenar mai ales lângă intrarea la salină".

Oamenii erau sinceri şi preocupaţi de ceea ce e în jurul lor, dar fără speranţe prea mari deşi strada nu se prezintă tocmai cum ar fi fost firesc în Romania anului 2016, n-am putut să nu observăm tricolorul arborat la porţi fiindcă asta au considerat că se cuvine, ceea ce spune multe despre acei locuitori, oameni gospodari care – până la urmă - nu aşteaptă decât să fie respectaţi ca cetăţeni.

Fotografiile vorbesc de la sine şi pot fi vizualizate AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS