Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
106 New Articles

Rezultatele Concursului internațional de creație (eseu) pentru copii și tineri (clasele VII-VIII și clasele X-XI), ediția a XVIII-a. Tema: “În bibliotecă”

Cultură
Tools
Typography

Biblioteca Municipală „Teodor Murăşanu” Turda a organizat în luna Mai a XVIII-a ediție a concursului național de eseuri, în acest an tema fiind ”În bibliotecă”.

Prin acest concurs organizatorii și-au propus încurajarea afirmării tinerelor talente în domeniul creaţiei literare, promovarea literaturii, sensibilizarea tinerei generaţii pentru cunoaşterea şi respectarea moştenirii culturale, promovarea literaturii și a elevilor talentați și apropierea lor de spiritul valorilor autentice. Organizatorii au anunțat că la concurs pot participa, pe 2 secțiuni, elevii claselor a VII-VIII și cei ai claselor X-XI din toate județele țării, ca de obicei. Deoarece am avut o cerere pe participare și din Republica Moldova, am decis să acceptăm și solicitarea venită din orașul Bălți (Republica Moldova) și concursul a devenit internațional. La ediția din acest an a concursului s-au înscris 18 participanți. Juriul, format din bibliotecarele Dana Deac, Cristina Docze și Gabriela Hornoi au apreciat imaginația și creativitatea lucrărilor prezentate în concurs și a decis acordarea următoarelor premii :

Marele Premiu:  Tudor Crăciun (clasa a XI-a B, Colegiul ”Emil Negruțiu” Turda) cu eseul ”Eu, eroii și cartea”

Secțiunea licee

  • Premiul I: Savca Snejana (clasa X-a, LTR ”Ion Creangă” Bălți, Republica Moldova) cu eseul ”În bibliotecă”
  • Premiul II: Laurențiu Grindean (clasa a XI-a B, Colegiul ”Emil Negruțiu” Turda) cu eseul ”O zi de neuitat”
  • Premiul III: Ana Georgiana Popa (clasa a XII-a, Liceul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, jud Suceava) cu eseul ”În bibliotecă”
  • Mențiune: Voicu Roș (clasa a XI-a B, Colegiul ”Emil Negruțiu” Turda) cu eseul ”În bibliotecă”

Secțiunea gimnaziu

  • Premiul I: Teodora Ioakeimidis (clasa a VII-a C, Liceul de Informatică ”Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca) cu eseul ”În bibliotecă”
  • Premiul II: Grațian Ujică (clasa a VII-a, Școala Gimnazială ”Luca Gavril” Drăgușeni, jud Suceava) cu eseul ”În bibliotecă”.

Organizatorii mulțumesc tuturor elevilor și cadrelor didactice îndrumătoare pentru participare, și felicită laureații.  Dată fiind situația incertă a continuării anului școlar, datorită grevei, diplomele, premiile în cărți și adeverințele cadrelor didactice vor fi trimise laureaților și nu se va mai organiza festivitate de premiere în acest an.

Daniela Deac
Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda
Tel: 0745.64.66.64, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS