Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Sun, Dec
134 New Articles

Participați activ la restaurarea Castelului Bánffy din Bonțida!

Hobby
Tools
Typography

În anul 2021 Fundația Transilvania Trust organizează două tabere interdisciplinare pentru valorificarea meseriilor tradiționale în cadrul programului de specializare în reabilitarea patrimoniului construit, destinat studenților, muncitorilor din industria construcțiilor, precum și altora interesați. Până acum programul a avut aprox. 3000 de participanți din 32 de ţări (printre care România, Ungaria, Albania, Australia, Belgia, Brazilia, Franţa, Polonia, Serbia, Slovenia, Suedia, Letonia, Rusia, Marea Britanie, SUA, etc.).

Scopul proiectului organizat în incinta Castelului Bánffy din Bonţida este păstrarea și folosirea aplicată a patrimoniului imaterial, a meseriilor tradiționale de construcții, implicit promovarea excelenței în reabilitare, a folosirii materialelor și tehnicilor adecvate locale prin intervenția directă asupra unui monument istoric de importanță națională.

Durata taberelor este de câte două săptămâni, timp în care participanții vor cunoaște principiile și metodologiile reabilitării patrimoniului construit prin prelegeri ținute de profesori universitari și specialiști din țară și din străinătate. Iar în cadrul atelierelor practice de pietrărie, zidărie şi tâmplărie vor lucra cu meșteri restauratori din țară: reconstruiesc bolți, consolidează structuri istorice, învață tehnici de pictură murală, tehnici de dulgherie și restaurează mobilier vechi. Programul taberelor conține şi câte o excursie de studiu.

Taberele se vor desfășura în perioada: 1-14 august 2021 și 15-28 august 2021.

Termenul de înscriere: 31 martie 2021.

Înregistrare se face online sau prin adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Pentru mai multe detalii vizitați pagina noastră de web sau pagina Facebook a Castelului.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS