Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

01
Fri, Jul
103 New Articles

Deputatul PSD Cristina Burciu a prezentat Guvernului problemele deţinătorilor autorizaţi de detectoare de metale din judeţul Cluj

PSD
Typography

Deputatul social democrat Cristina Burciu s-a adresat, printr-o interpelare parlamentară, miniştrilor responsabili de administraţie publică, cultură şi afaceri interne, prezentând petiţia deţinătorilor autorizaţi de detectoare de metale din judeţul Cluj.

Parlamentarul PSD a trimis doleanţele deţinătorilor legali de detectoare de metale clujeni, posesori de autorizaţii emise de IPJ Cluj, care solicită adoptarea unor modificări la Ordonanţa Guvernului nr.43/2000 privind proiecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional, republicată, şi la Legea nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural mobil, republicată, cu completările si modificările ulterioare.

„Prin modificările legislative urmărite se intenţionează schimbarea radicală a legislaţiei privind deţinerea şi utilizarea legală a detectoarelor de metale în România”, au arătat petenţii, în documentul trimis de Cristina Burciu miniştrilor abilitaţi cu rezolvarea acestei probleme.

„Semnatarii documentului menţionat au mai susţinut că modificările radicale ale legislaţiei afectează activitatea de detecţie legală desfăşurată în afara siturilor arheologice de către deţinătorii autorizaţi de detectoare de metale, care, în ultimii ani, au donat zeci de tezaure şi mii de obiecte arheologice instituţiilor muzeale, îmbogăţind astfel patrimoniul arheologic naţional. Majoritatea obiectelor arheologice au ajuns în inventarul muzeelor prin donaţii, un număr redus de detectorişti solicitând recompense pentru obiectele predate legal”, a mai subliniat deputatul clujean.

Având în vedere memoriul prezentat, parlamentarul PSD le-a solicitat miniştrilor interpelaţi să prezinte un răspuns şi să le transmită petenţilor în ce mod iau în considerare cererile lor, eventual prin emiterea unui act normativ în consecinţă.

Biroul de Presă al Deputatului PSD Cluj CRISTINA BURCIU
30 martie 2018

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS