Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Centenarul Marii Uniri la Şcoala “Simion Balint”

S. Balint
Tools
Typography

Importanţa Centenarului Marii Uniri a fost marcată şi de Şcoala “Simion Balint” din Copăceni printr-o serie de activităţi desfăşurate pe parcursul lunii premergătoare marii sărbători de la 1 Decembrie 2018.

Mai exact, la nivelul instituţiei de învăţământ s-a desfăşurat proiectul educaţional “Centenarul Marii Uniri - 1 Decembrie, Ziua Tuturor Românilor”, proiect coordonat de profesor Corina Georgiu.

Scopul proiectului desfăşurat la şcoala “Simion Balint” pe parcursul lunii noiembrie s-a constituit din formarea, dezvoltarea şi consolidarea sentimentului patriotic, conoaşterea trecutului istoric al poporului roman, cunoaşterea şi promovarea valorilor culturale şi morale, îmbogăţirea cunoştinţelor istorice dar şi stimularea creativităţii şi a expresivităţii prin compunerea de poezii, recitari, cântece, dansuri populare, eseuri, desene sau colaje.

De asemenea, obiectivele proiectului coordonat de profesor Corina Georgiu - proiect care avea ca grup ţintă elevii claselor I-VIII de Ia Şcoala Gimnazială "Simion Balint" din Copaceni - şi în care s-au implicat, în afară de elevi, şi cadrele didactice ale şcolii au fost:

  • să cunoască importanţa istorică a zilei de 1 DECEMBRIE
  • să lectureze texte care oglindesc acest mare eveniment
  • să memoreze poezii dedicate ZILEI de 1 DECEMBRIE
  • să înveţe cântece
  • să-şi stimuleze creativitatea prin transpunerea în poezie, dans popular, cântec, desen, pictură sau colaje a marelui eveniment
  • să participe cu dragoste şi interes la activităţile propuse

Proiectul ale cărui activităţi s-au desfăşurat începând cu salile de clasă  şi holul şcolii şi continuând cu platoul din curtea şcolii a culminat cu activităţile desfăşurate joi, 29 noiembrie, când au participat inclusiv oficialităţi ale comunei Sănduleşti.

Pentru a înţelege mai bine amplitudinea proiectului vă invităm să consultaţi, mai jos, întregul desfăşurător al activităţilor cuprinse în cadrul proiectului, desfăşurător pus la dispoziţie pentru Agora Media:

ACTIVITĂŢI PARTICIPANŢI LOCUL DESFĂŞURĂRII DATA RESPONSABILI
CONCURS: “1 DECEMBRIE - MAREA UNIRE ŞI ZIUA NAŢIONALĂ” - două echipe: 5 elevi ai clasei a VII-a vs. 5 elevi ai clasei a VIII-a - sala de clasă 15.11.2018 - prof. Corina Georgiu
- prof. Căbulea Marinela
PROIECTE: “MAREA UNIRE - VISUL TUTUROR ROMÂNILOR” - două echipe de proiect formate din câte 5 elevi ai claselor a VII-a şi a VIII-a - sala de clasă 22.11.2018 - prof. Corina Georgiu
- prof. Căbulea Marinela
CE ŞTIM DESPRE 1 DECEMBRIE?
- lecturi care oglindesc evenimentul
- desene şi colaje tematice
- poezii - recitare şi scriere
- elevii claselor primare - sala de clasă 12-29.11. 2018 - învăţătorii
“NOI ŞI UNIREA”
- expoziţie cu desene realizate de elevi
- prezentarea importanţei zilei de 1 Decembrie ppt.
- elevii claselor I-VIII - sala de clasă
- holul şcolii
01-29.11. 2018 - diriginţii
- învăţătorii
PROGRAM ARTISTIC: “UNIRE-N CUGET ŞI-N SIMŢIRI”
- evocarea momentului dedicat zilei de 1 Decembrie, de către oficialităţi
- sceneta “1 Decembrie - ziua inimilor tuturor românilor”
- program artistic: poezii cântece şi dansuri populare
- elevii clasei a VII-a
- elevii claselor I-VIII
- platoul din faţa şcolii 29.11. 2018 - director: prof. Sîrb Ioana
- oficialităţi ale comunităţii locale
- profesorii
- învăţătorii

Concret, desfăşurătorul programului artistic al zilei de joi, 29 noiembrie, a fost următorul:

  1. Intonarea Imnului Naţional
  2. Binecuvântarea preotului, cuvântul părintelui
  3. Discursuri:
    • primarul comunei Sănduleşti
    • directorul şcolii
    • profesor de istorie Corina Georgiu
  4. Activitatea artistică dedicată Centenarului Marii Uniri:
    • elevii clasei a VII-a
    • preşcolarii
    • elevii din ciclul primar
    • dansuri populare

De asemena, tot pe 29 noiembrie s-au oferit şi diplomele elevilor care au participat la Alba-Iulia la “Cel mai mare 100”, eveniment la care au participat 18 elevi însoţiţi de două cadre didcatice: Alina Gore şi Adina Porcilă.

În continuare vă lăsăm să vă delectaţi cu câteva fotografii puse la dispoziţie pentru Agora Media de către profesor învăţământ primar Alina Gore.