Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Mon, Jun
124 New Articles

Elevii de la CNMV au fost în “Trenul Centenarului”

CNMV
Tools
Typography

Printre multele activităţi menite să omagieze Centenarul Marii Uniri s-a numărat şi “Trenul Centenarului”, un proiect iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj. Astfel, în data de 1 decembrie 2018, o garnitură specială de tren a pornit din gara Dej spre Alba-Iulia, având opriri în staţiile Gherla, Cluj-Napoca, Câmpia-Turzii şi Teiuş.

La fiecare dintre aceste opriri s-au organizat scurte moment artistice, s-au cântat cântece patriotice, s-a intonat imnul naţional, au fost oficiate servicii religioase. În gara Teiuş a fost depusă o coroană de flori în memoria eroului Ioan Arion din Agriş, judeţul Cluj, împuşcat în acel loc în data de 30 noiembrie 1918, când se afla în drum spre Alba-Iulia.

Dând curs unei invitaţii venite din partea I. S. J. Cluj, un grup de elevi de la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Turda, însoţit de prof. Monica Degan şi prof. Dumitru Georgescu a participat cu entuziasm la această activitate deosebită, menită să-i omagieze pe înaintaşii noştri, înfăptuitori ai Marii Uniri. După participarea la numeroasele momente aniversare desfăşurate în vechea cetate a Unirii, grupurile de elevi, însoţite de profesori şi inspectori şcolari au revenit acasă îmbogăţiţi sufleteşte cu acelaşi tren al Centenarului.

Prof. Alexandra-Maria Zamfir, director Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Turda
Prof. dr. Dumitru Georgescu, director adjunct  Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Turda

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS