Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Suedezi de la trupa BARK - concert la Salina Turda

Actualitate
Tools
Typography

Ieri, 4 august, amfiteatrul din Salina Turda a fost gazda unui nou eveniment cultural: un eveniment muzical. Cei care au asigurat acest moment au fost cei cinci membri ai formaţiei suedeze BARK, formaţie care nu se află pentru prima dată în România.

Sosiţi după un concert susţinut în dimineaţa aceleiaşi zile la Salina Praid suedezii au întârziat puţin - din cauza traficului - aşa că momentul muzical a fost decalat, neîncepând chiar la orele 17.00, aşa cum era anunţat. Poate şi de aceea, în prima parte au fost mai puţini spectatori, însă numărul acestora a crescut imediat ce acordurile muzicale s-au făcut auzite în mina de sare de la Turda.
Şi astfel, suedezii au încântat turiştii prezenţi la Salina Turda atât cu piese suedeze, dar mai ales cu melodii din repertoriul internaţional, spectatorii bucurându-se de melodii precum Blowin' in the Wind, It's a Heartache sau multe asemenea, foarte cunoscute, pe care cei prezenţi le fredonau cu uşurinţă împreună cu oaspeţii sosiţi din Suedia.
Alături de interpreţi, la evenimentul din Salina Turda a fost prezentă şi Olivia Costea, consulul onorific al României în Suedia, la Sölvesborg, cea care a precizat că evenimentul de ieri avea o connotaţie mult mai amplă decât un simplu concert.
"Scopul prezenţei noastre în ţară şi în această zi la Salina Turda este de a populariza acţiunile organizate prin Consulatul onorific al României din Suedia şi, evident, a ambasadei ţării noastre de la Stockholm, acţiuni din domeniul cultural, domeniul economic, social, turism şi turism medical", spunea Olivia Costea precizând că se doreşte sprijinirea judeţului Cluj, a Salinei Turda "pentru a deveni cunoscut cu tot ceea ce are Salina Turda valoros - pentru că există lucruri absolut fantastice şi deosebit de valoroase - de a sprijini popularizarea în Suedia a tot ceea ce este aici".
De asemenea Olivia costea a dorit să adreseze mulţumiri celor care au făcut posibilă prezenţa suedezilor şi a reprezentanţilor consulatului în România şi implicit la Salina Turda, "începând cu Asociaţia de Prietenie Româno-Suedeză al cărei preşedinte este domnul senator Alexandru Cordoş, întregul colectiv al Salinei Turda în frunte cu domnul director general Vasile Tot, domnul primar al Câmpiei Turzii, Radu Hanga - care a fost în Suedia - şi avem şi doi oaspeţi de la Bucureşti, unul dintre aceştia fiind doamna Mariana Ferfalis, care a ţinut să vină şi să suţină formaţia acum".
În încheierea alocuţiunii sale Olivia Costea a făcut referire la un citat care, alături de motto-ul consulatului - "Să ne cunoaştem mai bine!" - spune foarte multe: "oricât de mulţi spini ar avea un cactus, tot mai rămâne loc pentru o floare".
Nu în ultimul rând, consulul onorific al României a dorit să prezinte şi amprenta pe care România şi-ar fi lăsat-o asupra trupei suedeze în urma precedentei vizite, aşa că experienţa de anul trecut pe tărâmurile româneşti i-a făcut pe suedezii de la BARK să îşi aleagă şi o deviză în ceea ce priveşte România: "Veni, Vidi, Micii".
"Mulţumesc delegaţiei suedeze care a înţeles să ne onoreze cu vizita, dar şi cu actul de cultură care vine să completeze actul de turism pe care noi îl promovăm la nivelul Salinei Turda", spunea şi directorul obiectivului turistic turdean, Vasile Tot, ale cărui mulţumiri au continuat: " vă mulţumesc dumneavoastră că aveţi răbdarea şi pasiunea pentru muzică, pe care sperăm să nu v-o înşelăm prin prestaţia pe care această formaţie urmează să o prezinte în această după-masă. Vă mulţumesc tuturor celor prezenţi şi vă doresc o şedere cât mai plăcută! Mulţumesc şi doamnei consul care s-a ocupat ca acest act să poată fi înfăptuit astăzi aici!".
Important este, totuşi, un alt fapt: consulul onorific al României în Suedia, la Sölvesborg, a anunţat ieri că solista formaţiei urmează să se căsătorească azi, 5 august, cu iubitul său, în România.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS