Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
113 New Articles

Ziua Traditiilor Folclorice Locale la Campia Turzii

Eveniment
Tools
Typography

Ieri, 15 august, de la orele 17.00 Teatrul de Vară de la Câmpia Turzii a fost locul în care s-au întâlnit iubitorii de folclor indifeent că a fost vorba de interpreţi sau dansatori sau pur şi simplu de spectatori care simt şi iubesc folclorul.

Ziua Tradiţiilor Folclorice Locale de la Câmpia Turzii a fost tocmai manifestarea în cadrul căreia pe scena Teatrului de Vară au putut fi urmăriţi interpretele Liliana Oară, Aurica Corşeu, Amalia Chiper Iurian şi Maria Corovei, ansamblurile folclorice Ardeleana şi Mugurelul, precum şi ansamblul Doina Arieşului, dar şi orchestra Doina Arieşului condusă de Nelu Gabor.
Pentru că au reuşit să smulgă aplauze spectatorilor prezenţi, fiecare din cei amintiţi mai sus au fost recompensaţi cu diplome, trofee şi cupe. Astfel, din partea Primăriei Câmpia Turzii şi a Consiliului Local Câmpia Turzii – reprezentate de viceprimarul Dorin Lojigan şi administratorul public Petre Pop – au primit distincţii Liliana Oara, Maria Corovei, Amalia Chiper Iurian (care s-a bucurat de o diplomă de onoare), Aurica Corşeu, ansamblului Mugurelul al Palatului Cultural „Ionel Floaşiu” (condus de instructorul Nelu Mihăşan), ansamblul Ardeleana al Palatului Cultural „Ionel Floaşiu” (condus de instructorul Martin Canta care n-a putut fi prezent la ridicarea distincţiei fiind plecat la Mohacs, în Ungaria, unde reprezintă Câmpia Turzii), ansamblul Doina Arieşului şi orchestra Doina Arieşului de la Câmpia Turzii (condusă de maestrul Nelu Gabor).
Vorbind de intenţia administraţiei locale de a oferi folclor autentic tuturor iubitorilor de folclor, viceprimarul Dorin Lojigan spunea: „se pare că şi azi am reuşit, dovadă fiind prezenţa dumneavoastră în număr atât de mare”. De asemenea, Dorin Lojigan s-a postat în poziţia celui care a fost mereu alături de cei care promovează folclorul local, idee împărtăşită şi de administratorul public Petre Pop.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS