Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

LUNA: 150 de steaguri realizate in doua zile jumate

Eveniment
Tools
Typography

"Asociaţia Femeilor Voluntare din Luna 2013" este autorul acestei reuşite care a fost apreciată de primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör.

Asociaţia are 26 de membre şi a reuşit performanţa utilizând materiale (pânză şi aţă de cusut) puse la dispoziţie de către primăria comunei, care le-a achiziţionat - potrivit Susanei Mirică, cea care coordonează asociaţia - "de la o întreprindere din Cisnădie".
Din cele 150 de steaguri realizate după standardele impuse, 20 sunt steaguri mari (90x135 cm) şi ele vor fi folosite pentru protocol de către Primăria Luna, 30 sunt steaguri mijlocii (60x90 cm) şi acestea au fost făcute cadou de către primărie femeilor din asociaţie, iar 100 de steagzuri sunt de dimensiuni mici (40x60 cm) şi acestea vor fi puse pe stâlpii din Luna.
Deşi primarul Laurenţiu Tör - prezent la întâlnirea voluntarelor din asociaţie, când acestea au anunţat realizarea celor 150 de steaguri - aprecia munca depusă de voluntarele din asociaţie, Susana Mirică anunţa că asociaţia ar putea realiza chiar şi mai multe exemplare din steagul Uniunii Europene: "pentru steagul Uniunii Europene am posibilitatea să iau legătura cu o firmă care să imprime steluţele şi noi să confecţionăm şi acele steaguri".
Ca să arate că, într-un fel, apreciază munca doamnelor din asociaţie, primarul Laurenţiu Tör le-a spus că unul dintre steagurile de dimensiuni mari va fi purtat de ansamblul folcloric Cununiţa care, în perioada 22-27 august va fi prezent la un festival de folclor din Turcia într-o deplasare sponsorizată de primăria comunei Luna. După ce vor purta acest steag, ansamblul îl va face cadou guvernatorului regiunii turce în care se desfăşoară festivalul de folclor.
Pe de altă parte, Susana Mirică nu s-a lăsat şi a amintit că "trebuie să ne mulţumească şi unitatea militară (Baza 71 Aeriană - n.r.)" deoarece drapelul care este ridicat pe catarg în fiecare dimineaţă - un drapel cu dimensiunile de 150x225 cm - poartă amprenta asociaţiei femeilor voluntare de la Luna, o asociaţia în care, aşa cum spunea şi Susana Mirică, "toată lumea este egală, nu avem şefi".
Printre ambiţiile pe care le au voluntarele din asociaţie se numără şi confecţionarea de costume populare. "Avem în intenţie să dezvoltăm şi confecţionarea costumului popular tradiţional din zona noastră, avem model... Sunt persoane care sunt plecate în străinătate şi doresc să cumpere pentru familie, pentru copii iar dacă e să şi vindem din ele, fondurile le folosim la asociaţie" spunea Susana Mircă adăugând că, beneficiind de experienţa pe care a acumulat-o în 30 de ani de activitate în domeniul confecţiilor, le va învăţa pe "fete" să croiască şi să coasă, coordonatorul asociaţiei precizând că, de exemplu, la confecţionarea celor 150 de steaguri s-au folosit patru maşini de cusut: "două maşini care le-am primit de la domnul Gerhardt de la «Castel Banffy» şi două maşini aduse de mine de acasă".  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS