Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Fri, Jan
152 New Articles

Campeanu, intre una-alta... | AUDIO

Cu gura plină
Tools
Typography
Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale din România este, după toate probabilităţile (trebuie să recunoaştem) Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Ce înseamnă asta? Păi, de exemplu, înseamnă că nu este Ministrul Învăţământului (sau Educaţiei, ori cum s-o mai fi numind...).
Asta ar putea fi, pentru unii, una dintre scuzele plauzibile care ar putea fi atribuite ministrului Mariana Câmpeanu. Pentru alţii, efectul discursului înscris la programul liber ales (adică discursul liber, cum ar veni) ar putea fi una dintre scuze.
Dar – vă puteţi întreba – ce, Doamne păzeşte!, s-a mai înâmplat? Mai nimic... Doar un simplu dezacord.
După o discuţie în româneşte cu ruşii de la Mechel Câmpia Turzii, Mariana Câmpeanu a ajuns la sediul PNL Câmpia Turzii unde, întrebată de presă cam care au fost coordonatele discuţiilor tocmai purtate, ministrul Muncii (şi nu al Educaţiei, cum am precizat!) spunea că discuţiile „au două aspecte: una...”. Adică un fel de....
Propun ca pe urmele bătătorite de Fune(b)riu, s-o luăm altfel. Dacă fostul ministru (specialist, parcă, în chimie, nu în limba română şi plecat, deci, din ţara unde se vorbea română) spunea că substantivul „coleg” este de genul neutru, am putea spune că „victimă” a genului neutru a fost şi Mariana Câmpeanu: un aspect, două aspecte... Doar că rămânând în minte cu „două aspecte”, probabil că ministrul Muncii (şi nu al Educaţiei) o fi avut un declic şi a conjugat aşa: „o aspect”, „doi aspecţi”... că altfel cum ar fi la neutru pentru ministru? Spuneţi voi!...

{mp3}2012/05/campeanuDezacord{/mp3}
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS