Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

96 de ani de bibliotecă publică la Cluj-Napoca

Diverse
Tools
Typography

Cu ocazia aniversării a 96 de ani de bibliotecă publică la Cluj-Napoca, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, invită locuitorii Clujului, şi nu numai, să ia parte la evenimentele pregătite pentru a marca acest moment de sărbătoare.

Biblioteca Judeţeană ,,Octavian Goga” şi-a consolidat de-a lungul acestor ani de existenţă şi funcţionare statutul şi locul extrem de important în topul bibliotecilor din judeţ şi din ţară, numărul în continuă creştere al cititorilor şi al volumelor puse la dispoziţia iubitorilor de lectură constituind o dovadă clară a acestui fapt”, a declarat domnul Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Evenimentele dedicate aniversării acestui moment au debutat luni, 15 mai 2017, urmând să se deruleze în fiecare zi în cadrul secţiilor şi filialelor bibliotecii, până vineri,19 mai 2017. Astfel, pe tot parcursul săptămânii, la sediul central şi la filialele de cartier vor avea loc înscrieri gratuite la bibliotecă pentru persoanele de toate vârstele, precum şi acţiunea de distribuire gratuită în rândul vizitatorilor bibliotecii a unor cărţi primite ca donaţii din partea unor edituri şi persoane fizice „O carte pentru fiecare.

Programul complet al activităţilor poate fi consultat on-line pe pagina oficială a bibliotecii www.bjc.ro.

*
*   *

Biblioteca publică clujeană a parcurs mai multe etape în evoluţia ei. La 14 mai 1921 s-a deschis Biblioteca Populară care a funcţionat în cadrul Bibliotecii Universităţii „Regele Ferdinand”.

La 6 septembrie 1949 a fost înfiinţată Biblioteca Municipală, devenită  în august 1950, Biblioteca Centrală Regională.

Aceasta devine Biblioteca Municipală Cluj din 3 martie 1968, şi apoi Biblioteca Judeţeană Cluj din 1974.

Din anul 1992 i se atribuie numele poetului Octavian Goga.

În prezent, biblioteca are cinci puncte de servicii destinate publicului: Sediul central (clădire proprie cu 7 nivele, din anul 2002), Filiala Kogălniceanu (1995), Filiala „Traian Brad” (1978), Filiala Zorilor (1990) şi Filiala Bibliosan (1998).

Instituţie de cultură marcantă a oraşului şi a judeţului, biblioteca publică a reuşit în cei 96 de ani de existenţă să atragă peste 1.000.000 de cititori înscrişi, ce au făcut un număr de peste 13.000.000 de vizite la bibliotecă.

La ora actuală, prin colecţiile sale, prin serviciile şi facilităţile variate oferite publicului, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” se înscrie între instituţiile reper ale municipiului Cluj-Napoca, fiind totodată şi o bibliotecă lider în rândul comunităţii profesionale a bibliotecilor publice româneşti.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS