Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Academiei de sah i s-a taiat panglica si a fost sfintita

Eveniment
Tools
Typography
Luni, 2 iulie, cu începere de la orele 17.00, a avut loc, la Turda, inaugurarea unui spaţiu care va găzdui, în viitorul apropiat, o viitoare academie de şah la Turda.
Evenimentul la care au participat – alături de copii şi părinţii acestora – reprezentantul clubului de şah Potaissa din Turda, Marin Fântână, primarul Tudor Ştefănie şi consilierul local PD-L Mircea Irimie a debutat cu o slujbă de sfinţire oficiată de către părintele Sebastian Zăhan.
Cu convigerea că lucrurile nu vor rămâne tot aşa, respectiv că administraţia locală se va implica mai mult, primarul Tudor Ştefănie vorbea despre şah ca despre un sport al minţii: „cel mai grozav sport posibil, nu este aşa de vizibil ca şi fotbalul, dar până la urmă aici se depune multă inteligenţă, este un sport al minţilor luminate”.
Mai mult, primarul turdean era de părere că trebuie să vină cât mai mulţi copii să facă şah „pe lângă celelalte activităţi pe care le fac”, adică „să deschidem cât mai multe competiţii şi cu copii din alte sporturi”.
Observând medaliile şi cupele expuse, Tudor Ştefănie a văzut, în majoritatea celor prezenţi, oameni care iubesc şahul cu adevărat şi a dat dreptate spuselor părintelui Sebastian Zăhan: „este nevoie să facem şi altă activitate decât cea statică pe care o facem acasă. Prea mult televizor, prea mult calculator; este mult mai bine să reuşim să-i aducem aici”.
La rândul său, Marin Fântână a dorit să mulţumească „domnului fost viceprimar” şi „domnului Radu Crişan” despre care spunea că „ne-a ajutat să ne pună la dispoziţie o sală”. Mai mult, Marin Fântână se referea la activitatea de la noua academie de şah că este o activitate care „să ştiţi că înseamnă foarte multă muncă, înseamnă multă dăruire din parte lor, înseamnă talent”, fără, însă, a uita să precizeze că „şahul nu este un sport uşor, nu oricine poate să joace, cei care-l cunosc îşi dau seama că şahul este un sport, până la urmă, dar cei mai buni întotdeauna vor câştiga”.
Cât priveşte deschiderea unei noi academii de şah de înfiinţat la Turda, aceasta va fi după un model occidental, „care va avea o formă şi juridică care se va perfecta în zilele următoare şi lectori vor fi nu numai din Turda şi din Cluj, vor fi şi lectori străini şi aşteptăm copiii de vârste de cinci-zece ani, să-i primim cu drag, să-i învăţăm şi să meargă mai departe şi să poarte cu mândrie numele Academiei de Şah Potaissa Turda”.
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS