Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Tudor Gheorghe a concertat a treia oara la Campia Turzii. De data aceasta cu sala 35-40% goala. Sau 60-65% plina? | VIDEO

Eveniment
Tools
Typography

Un nou spectacol care l-a adus în faţa publicului din Câmpia Turzii - dar nu numai - pe marele maestru Tudor Gheorghe s-a consumat joi, 28 mai de la orele 19.00 şi a purtat titlul "Best of :) Taraf".

Organizat cu implicarea administraţiei locale de la Câmpia Turzii, spectacolul a avut loc în sala de spectacole "Mircea Mihăşan" a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" din municipiu.

În afară de binecunoscuta sa cobză, maestrul Tudor Gheorghe a avut alături - aşa cum erau aceştia anunţaţi inclusiv prin afişul spectacolului - şi patru instrumentişti: Virgil Iordache (vioară), Floricel Gheorghe (ţambal), Liviu Preda (braci, violă) şi Ionel Feraru (contrabas).

După cum i-a obişnuit pe spectatori în spectacolele sale, Tudor Gheorghe nu s-a limitat doar la cântat cântece tradiţionale din diverse zone ale ţării, ci întreţinea publicul cu diverse povestioare, istorioare, opinii sau chiar cu versuri din poeţi cunoscuţi cum ar fi, de exemplu, Marin Sorescu.

tudorGheorghe2Dacă e să nereferim doar la unul din astfel de momente integrate în spectacolul de la Câmpia Turzii, maestrul Tudor Gheorghe spunea că, dacă ar avea putere de decizie, dacă ar fi o persoană cu o mare influenţă politică - de exemplu ministru - s-ar da şi peste cap pentru a da o dispoziţie, un ordin ministerial ca în şcoală să se introducă, din clasa a IX-a, măcar o oră pe săptămână dans popular.

Tudor Gheorghe îşi argumenta opţiunea prin faptul că în ziua de azi tinerii nu mai ştiu să joace o horă aşa cum se cuvine şi, puşi într-o astfel de situaţie, de a juca un joc tradiţional românesc, li se împleticesc picioarele.

În plus, maestrul a oferit şi un contraexemplu, a făcut o paralelă: "La greci e chestia asta. La ei nu iei bac-ul dacă nu ştii sirtaki, dansul", argumentul rapsodului român crescând în intensitatea exemplului prin: "oriunde v-aţi duce-n lume, indiferent că sunteţi în Africa de Sud, orinde aţi vrea în lumea asta, în Europa, oriunde, în America de Sud, în clipa în care se întâmplă într-o cârciumă să fie trei greci, sau doi, sau mai mulţi, şi începe să cânte un cântec grecesc, toţi sar şi pe pas sunt, exact, pentru că ei ştiu din şcoală asta", Tudor Gheorghe adăugând: "noi nu mai ştim, noi ne pierdem încet-încet tradiţiile".

Dar, cum spuneam, acesta a fost doar un exemplu şi nu a fost singurul pentru spectacolul de la Câmpia Turzii.

Totuşi, în legătură cu spectacolul de joi de la Câmpia Turzii nu trebuie ocolit nicidecum un aspect. Deşi administraţia locală s-a implicat chiar şi financiar în spectacolul de la Câmpia Turzii - inclusiv administratorul public Petre Pop admiţând subvenţionarea de către primărie a preţului biletelor - sala nu a fost nici pe departe plină. Numărul spectatorilor prezenţi la spectacol umpleau în proporţie de 60-65% (în cel mai fericit caz) locurile existente în sala de spectacole. Iar aici trebuie să reţinem că la spectacol au fost prezenţi spectatori nu doar din Câmpia Turzii.

În altă ordine de idei, de câteva secvenţe din spectacolul susţinut la Câmpia Turzii de către Tudor Gheorghe şi colegii săi de scenă vă invităm să vă bucuraţi AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS