Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Zilele Turzii au debutat la primarie cu discursuri

Eveniment
Tools
Typography

Cum era cumva şi firesc, deschiderea oficială a celei de-a XIII-a ediţii a evenimentului Zilele Municipiului Turda a avut loc în sala mare a primăriei, la eveniment participând o serie de invitaţi.

Printre cei care au onorat invitaţia făcută de administraţia turdeană de a participa la deschiderea oficială s-au numărat sportivul Ghiţă Mureşan, deputatul Mircea Irimie, Ioan Oleleu (vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj), Emil Boc (primarul municipiului Cluj), Radu Hanga (primarul Câmpiei Turzii) precum şi primari ai comunelor din apropierea Turzii: Ioan Racolţa (Călăraşi), Ioan Roman (Viişoara), Augustin Duca (Sănduleşti), Minodora Luca (Băişoara), Daniela Mănăilă (Tureni), Zeng Ioan (Mihai Viteazul) sau Aurel Truţă (Ploscoş), dar şi consilieri judeţeni precum Vakar Istvan sau reprezentanţi ai delegaţiilor sosite din oraşele cu care municipiul Turda are semnate protocoale de înfrăţire.
Nu în ultimul rând, la deschiderea oficială au fost prezenţi, pe lângă reprezentanţi ai executivului turdean, şi conducători ai diverselor instituţii sau societăţi din Turda.
"Multe somităţi, mulţi fii ai Turzii se întâlnesc astăzi pentru a derula, probabil amintiri, pentru a urmări înfăptuirile ce au avut loc aici la Turda şi pentru a face planuri de viitor", spunea părintele protopop Daniel Crişan după ce rostise o rugăciune.
Alocuţiunea primarului Tudor Ştefănie a avut, în principal, două componente pe care s-a axat: raportul primarului şi al executivului şi lansarea strategiei de dezvoltare pentru perioada 2014-2020. Dacă despre raportul de activitate spunea că a fost realizat inclusiv în formă tipărită şi din el a menţionat parte din obiectivele realizate - realizarea sălii de sport de la Şcoala "G. Bariţiu", reabilitarea şi modernizarea Colegiului Naţional "Mihai Viteazul", reabilitarea pavilionului central al Spitalului Municipal Turda, restaurarea clădirii Palatului Voievodal din Turda (care găzduieşte Muzeul de Istorie din Turda), realizarea bazinului de înot didactic de pe strada stadionului, extinderea de reţele electrice, construirea de blocuri sociale, extinderea şi modernizarea parcului zoologic, reabilitarea termică a blocurilor, modernizarea reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canal pe programul ISPA, reabilitarea sitului poluat istoric din zona Poşta Rât, sau modernizarea de străzi - despre strategia de dezvoltare a municipiului şi a zonei pe perioada 2014-2020 primarul Tudor Ştefănie spunea: "noi dorim ca această strategie să fie pe deplin funcţională, să atragă fonduri europene şi, după cum ştiţi, urmează ciclul de finanţare 2014-2020, de aceea această strategie s-a adaptat la nevoile de finanţare pentru perioada ce urmează".
Cum se preciza şi în rândurile de mai sus, Consiliul Judeţean Cluj a fost reprezentat la deschiderea oficială de vicepreşedintele Ioan Oleleu. "De ceva timp, comunitatea din Turda reprezintă un model de referinţă cum ne-am dori să fie mai multe modele la nivelul judeţului Cluj şi, de ce nu, la nivel naţional", spunea Ioan Oleleu care promitea, în continuare, sprijinul Consiliului Judeţean "chiar dacă am avut, în unele momente, o mică lipsă de comunicare", cu atât mai mult cu cât a şi fost lansată strategia de dezvoltare.
În calitate de deputat, Mircea Irimie şi-a început discursul salutându-i pe toţi cei prezenţi, pe rând, motivându-şi gestul pentru a arăta importanţa momentului. "Ştim cu toţii că Turda are o istorie bimilenară", spunea deputatul turdean care, pentru a fi şi mai plastic, s-a ajutat de versurile poetului tudor Arghezi, versuri care spuneau că "Cetatea ca să fie, iar pietrele să ţie / Cer inimă şi suflet zidite-n temelie", astfel Mircea Irimie dorind să arate că pentru un oraş, pentru o cetate, pentru ridicarea şi progresul acesteia, contează foarte mult şi sufletul pe care locuitorii şi diriguitorii respectivei cetăţi îl pun în acest sens.
Referindu-se la Zilele Turzii, Mircea Irimie a ţinut să îi felicite pentru efortul depus pe toţi cei care s-au implicat în realizarea evenimentului, deputatul susţinând că ştie foarte bine cât efort trebuie depus, cu atât mai mult cu cât timp de patru ani a deţinut funcţia de viceprimar. Cât despre finalul discursului deputatului, acesta a fost, din nou, aproape în versuri: "cu dragoste şi prietenie, al dumneavoastră Mircea Irimie".
După ce a adresat felicitări tuturor, Emil Boc - prezent mai degrabă în calitate de primar al Clujului decât în calitate de fost prim-ministru - l-a felicitat pe Tudor Ştefănie pentru ceea ce a realizat şi a apreciat faptul că deja a fost lansată strategia de dezvoltare a municipiului şi a zonei, fapt foarte important în vederea accesării de fonduri în perioada următoare. La rândul său, primarul Tudor Ştefănie i-a mulţumit lui Emil Boc şi, la final, i-a invitat pe toţi cei prezenţi să fie de faţă la momentul tăierii panglicii celei de-a XIII-a ediţii a Zileleor municipiului Turda.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS