Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Rromii s-a hadunat sa sa halege, mo!

Eveniment
Tools
Typography

Azi, 20 iulie 2013, după orele 11.00 sala mare a Primăriei Turda a fost atât de plină de cetăţeni de etnie rromă încât nu aveai loc să arunci o bucată de fier vechi fără să rămâi fără ea.

Adunarea a fost prilejuită de anunţata şedinţă de alegeri a noii conduceri a filialei turdene a Partidei Rromilor Pro Europa. Şi pentru că a fost anunţată, lumea a venit. Şi a venit şi presa, pentru că şi ea a fost anunţată. Şi a venit şi Aurel Roşianu - preşedinte al filialei judeţene a Partidei Rromilor Pro Europa - precum şi Tudor Ştefănie - primar al municipiului Turda.
Ca să ştim şi noi, de la început, cum stăm, Roşianu s-a gândit că ar fi bine să ne informeze: afară! Ei, nu chiar aşa categoric, dar a poftit presa afară "ca prima dată să ne rezolvăm noi treburile". Ideea era că "vă stau la dispoziţie după".
Totuşi, "de ce ne-aţi chemat de la 11.00 dacă ne scoateţi afară", a fost prima întrebare adresată de presă lui Roşianu, acesta ridicând din umeri.
Adică invită presa, apoi o scoate afară ca s-o cheme "mai târziu". Şi-acum, dacă şi în urma unei astfel de situaţii ajungi la vechea vorbă care spune că "ţiganu-i tot ţigan", iar se burzuluiesc nişte ONG-uri care pun mână de la mână pentru discriminarea - de cele mai multe ori - pozitivă a rromilor? Păi n-ar trebui, că zicala se referă la ţigani, iar noi am fost la întâlnirea rromilor, nu a ţiganilor, nu?
Oricum, mulţumim organizatorilor rromi pentru miştoul şi tenta de bătaie de joc la adresa presei. În ceea ce ne priveşte, aşteptăm momentul să mai apelaţi la noi şi în viitor.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS