Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
106 New Articles

Proiectul de suflet al vicelui Lojigan s-a imbunatatit cu un contract | VIDEO

Administraţie
Tools
Typography

Undeva spre începutul acestui an am stat de vorbă cu viceprimarul Câmpiei Turzii, Dorin Lojigan, despre parcul mare al oraşului, cel care este deja tradiţionalul punct de reper al manifestărilor dedicate sărbătoririi Câmpiei Turzii.

Atunci, Dorin Lojigan vorbea de amenajarea acestui parc ca despre proiectul său de suflet. În acest sens, nu s-a schimbat nimic. S-a schimbat, însă, altceva: s-a semnat un contract cu Uniunea Arhitecţilor din România privind organizarea concursului de soluţii pentru amenajarea parcului.
Adică luni, 7 octombrie, s-a semnat contractul de consultanţă şi asistenţă tehnică, UAR fiind, spunea viceprimarul Câmpiei Turzii, "cei care vor organiza, pentru Primăria Câmpia Turzii, acest concurs de soluţii". La concursul de soluţii de amenajare se aşteaptă participarea unor firme de arhitectură care să vină cu - aţi ghicit! - soluţii (respectiv proiecte) de amenajare a parcului, cea mai bună dintre soluţii fiind decisă de UAR în urma concursului.
Totuşi, întrebat dacă la concurs sunt acceptate doar firmele de arhitectură, Dorin Lojigan spunea că - de ce nu? - "orice arhitect înscris în Uniunea Arhitecţilor din România poate participa sau, sincer să fiu, nici nu cred că trebuie să fie înscris, însă totuşi cineva care are studii de specialitate trebuie, pentru că degeaba veniţi dumneavoastră să faceţi o propunere de soluţii, un asemenea proiect, pentru că, chiar dacă presupunem că aduceţi cea mai spectaculoasă soluţie care, să zicem că va fi jurizată, nu veţi şti să faceţi proiectarea".
În ceea ce priveşte organizarea concursului de soluţii, este necesară redactarea unei teme de proiectare "pe care am gândit-o, deja cu un reprezentant al UAR, domnul Lazăr", temă care, la momentul de faţă, este secretă deoarece concurenţii nu trebuie să cunoască această temă decât după înscrierea la concurs.
Dacă singura obligaţie a administraţiei de la Câmpia Turzii va fi lansarea, pe SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) a concursului, calendarul stabilit îşi urmează cursul. Potrivit acestui calendar, după lansarea pe SEAP, concurenţii au 14 zile la dispoziţie pentru înscrierea în concurs. Apoi, în 14 zile, se va stabili o dată exactă în care concurenţi se vor deplasa, cu toţii la faţa locului, la amplasament. Apoi, concurenţii au au la dispoziţie şapte zile calendaristice pentru a formula întrebări, iar administraţia împreună cu UAR au la dispoziţie tot şapte zile pentru a oferi răspunsuri la întrebări. Nu în ultimul rând, "au 52 de zile calendaristice pentru depunerea prin poştă, curier sau predare directă la sediul Primăriei, a plicurilor cu soluţiile fiecărui concurent".
La expirarea celor 52 de zile va avea loc jurizarea - care va dura două zile - iar în a treia zi vor fi anunţate rezultatele. Concurenţii au la dispoziţie o zi pentru depunerea contestaţiilor "şi încă un termen de şapte zile în care, efectiv, vom face premierea concurenţilor".
Premiul va fi, evident, dreptul de a realiza proiectul de amenajare a parcului mare din Câmpia Turzii.
Cu alte cuvinte, la începutul anului viitor ar fi - susţine Dorin Lojigan - toate şansele să existe un proiect de amenajare a parcului. Lucrările de amenajare, însă, sunt o cu totul altă poveste în sensul că viceprimarul Câmpiei Turzii îşi pune speranţa în următoarea perioadă de finanţare - 2014-2020 - pentru că lucrarea este extrem de mare, e "o lucrare care aşa, la prima vedere, va fi undeva în jur de un milion de euro, bani pe care, în mod cert, bugetul local nu-i are în acest moment pentru a demara o astfel de investiţie însă, pe fonduri europene, eu zic că putem în trei ani de zile să finalizăm parcul municipal", adăuga Dorin Lojigan.

{dailymotion}x15t4u5_viceprimarul-dorin-lojigan-din-nou-despre-proiectul-sau-de-suflet{/dailymotion}  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS