Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Detectarea pierderilor de apa - Campania: „Pentru mediu, pentru sanatate”

Actualitate
Tools
Typography

În cadrul proiectului pe fonduri europene, proiectul în valoare de 79,9 milioane euro, s-a achiziţionat echipamente de ultimă generaţie de detectare a pierderilor de apă.

Autoutilitara este echipată cu sistem performant care detectează pierderile de apă și cu ajutorul acestui sistem se poate interveni in timp util pentru rezolvarea lor.

Prezentare echipament - vehicul detectare pierderi apă.

1. Corelator de zgomot
Acestea sunt dispozitive portabile cu microprocesoare, care în mod automat şi precis localizează scurgerile prin metoda de corelare in cruce. Apa, care iese printr-o spărtură dintr-o conductă sub presiune, crează un zgomot care se propagă spre ambele capete ale acesteia. Zgomotul este înregistrat de doi senzori (piezo sau hidrofoane). Corelatorul compară cele două semnale (le corelează) şi calculează distanţa exactă până la defect din timpul de întârziere al semnalului, distanţa dintre senzori şi din viteza sunetului.

caaDePiAp1

2. Detector de scurgeri (Acustic)
Detector de scurgeri (Hidrolux) cu prelucrare a semnalului digital şi indicarea rezultatul testului pe un ecran LCD cu fundal iluminat. Amplificare separată a valorii măsurate şi transmiterea în căşti. Bara de afişare grafică a valorii instantanee şi indicarea digitală a valorii minime. Identificarea cu uşurinţă a zgomotului scurgerii printr-o analiză de frecvenţă.

caaDePiAp2

3. Detector de conducte
Detector cu frecvenţă liniară duală, pentru localizare şi determinare adâncime a cablurilor şi conductelor cu trasee necunoscute şi cu stare pasivă (fără transmiţător) sau cu stare activă (cu transmiţător).

caaDePiAp3

4. Localizator de metal pentru vane şi hidranţi pierduți sub betoane sau asfalt
Localizator feromagnetic pentru capace îngropate, cu sensibilitate de percepere până la 3 m adâncime. Indicaţii ale intensităţii semnalului pe teren prin tonuri audio, cu creşterea şi reducerea frecvenţei, urmate de afişarea măsurătorilor pe un ecran.

caaDePiAp4

5. Debitmetru Ultrasonic
Debitmetru ultrasonic, portabil, pentru determinarea direcţiei de curgere şi măsurarea debitului în reţele. Debitmetru ultrasonic cu backlit LCD cu precizie Matrix pentru diametre la DN 25 până la DN 1500 şi viteză de scurgere de la 0.1 până la 20 m/s.

caaDePiAp5

6. Detector de gaz: Detector Multi-Gaz
Multi-detector de gaz portabil pentru monitorizare şi afişează până la patru gaze simultan. Caracteristici de fabricare – să determine prezența elementelor: Oxigen, Monoxid de Carbon, Hidrogen Sulfurat, Dioxid de Sulf, Clori, Dioxid de Azot, Amoniac, Dioxid de Carbon inflamabile.

caaDePiAp6

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS