Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

„Ziua recoltei” - a saptea editie la Campia Turzii

Actualitate
Tools
Typography

Deja este o tradiţie la Câmpia Turzii ca într-una din zilele de miercuri ale toamnei să aibă loc o manifestare care să adune la un loc producători şi clienţi pentru ca fiecare, în felul său, să se bucure de recolta anului care se pregăteşte să se încheie.

În afară de mesele pe care stătea expusă recolta anului 2013 - un an destul de bogat din acest punct de vedere, după cum spunea şi senatorul Alexandru Cordoş, prezent la manifestare - publicul s-a putut bucura şi de spectacolul folcloric oferit de organizatori (care, şi în acest an, au fost cele două administraţii: de la Câmpia Turzii, respectiv cea a comunei Viişoara), spectacol care, parcă, deja e parte integrantă din "Ziua recoltei".
Astfel, la reuşita bunei dispoziţii a publicului prezent au contribuit ansamblul folcloric Ardeleana (condus de Cătălin Canta), ansamblul folcloric Mugurelul (condus de Nelu Mihăşan), interpretele de muzică populară Aurica Corşeu, Marinela Zăhan, şi Liliana Oară, precum şi tinerii de la la clubul de canto Bella Musica şi cei de la grupul vocal Melody.
Cea de-a şaptea ediţie a manifestării de la Câmpia Turzii s-a bucurat şi de prezenţa unor oaspeţi pe care i-a prezentat nimeni altcineva decât primarul Radu Hanga, după ce administratorul public Petre Pop şi-a menţinut public promisiunea că hala agroalimentară - care este aproape de finalizare şi la care s-a referit şi primarul Radu Hanga - va fi dată în folosinţă cât de curând.
Despre cei care au răspuns invitaţiei de a participa la "Ziua recoltei" la Câmpia Turzii, primarul Radu Hanga spunea că "sunt oameni de-ai noştri, oameni care ne sprijină, pe care-i iubim şi contăm în continuare pe sprijinul domniilor lor", printre cei amintiţi de primarul de la Câmpia Turzii fiind senatorul Alexandru Cordoş (despre care Radu Hanga spunea că este născut la Câmpia Turzii dar că momentan e "emigrant") sau Ioan Oleleu (vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj pe care primarul Câmpiei Turzii îl definea ca fiind "mult mai important decât credem noi"). De asemenea, prezenţi la manifestarea de la Câmpia Turzii au mai fost Dorin Lojigan (viceprimar al Câmpiei Turzii), Lucian Nemeş (viceprimar al Turzii), Dumitru Drăghici (director al SC Domeniul Public Câmpia Turzii), Nemeti Andrei (consilier judeţean din partea UDMR), Laurenţiu Tӧr (primar al comunei Luna) sau Valer Saşa (primar al comunei Tritenii de Jos).
Dacă Radu Hanga şi-a exprimat bucuria că după o perioadă de frig manifestarea are parte de vreme bună şi, implicit, de o prezenţă bogată - primarul asigurând că la Câmpia Turzii va exista şi o a opta ediţie - senatorul Alexandru Cordoş i-a salutat pe toţi "cu mult drag", adăugând: "mă bucur că am reuşit astăzi să mă întorc acasă".
Referindu-se la manifestare ca la un prilej de "îmbinare între cultură, istorie, tradiţie, agricultură, producători, beneficiari", Alexandru Cordoş a felicitat organizatorii pentru iniţiativa de a organiza o astfel de sărbătoare la Câmpia Turzii.
Considerând că "faptul că suntem alături ne aduce un gând de speranţă pe viitor", senatorul Alexandru Cordoş a promis că va fi "aproape de marile proiecte pe care dumneavoastră le realizaţi - şi nu sunt puţine aici la Câmpia Turzii şi în zonă".
Pe de altă parte, Ioan Oleleu aprecia manifestarea de la Câmpia Turzii ca fiind una de succes precizând că "la nivelul judeţului Cluj este cunoscut că această zonă poate fi numită zona Bărăgan a judeţului Cluj". Poate şi de aceea vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj spunea că instituţia pe care o reprezintă a susţinut din punct de vedere financiar atât amenajarea pieţei de la Câmpia Turzii cât şi ceea ce, cu siguranţă, agricultorii din zonă îşi doresc: un centru modern pentru colectarea fructelor şi a legumelor. "Stimaţi agricultori, vă felicit pentru ceea ce aţi pus azi pe mesele din Câmpia Turzii", spunea Ioan Oleleu avansând ideea că munca agricultorilor trebuie răsplătită iar produsele acestora trebuie "să îşi găsească loc pe pieţele clujenilor".
"Nu este normal ca noi, o naţiune care putem să hrănim peste 80 de milioane de locuitori, să impotrăm produse alimentare şi vom face în aşa fel încât clujenii să cumpere şi să consume porduse româneşti", mai spunea Ioan Oleleu amintind de un alt proiect care să ducă la creşterea productivităţii agricole în zonă: un sistem de irigaţii în zona considerată, deci, "Bărăganul judeţului Cluj".
Bogăţia de pe mese a fost observată şi de viceprimarul Câmpiei Turzii. "Este destul de păgubos pentru portofelul nostru să ne plimbăm prin această piaţă pentru că, din fericire, este plină de produse de calitate", spunea Dorin Lojigan, în timp administratorul public Petre Pop a ţinut, la rândul său, să mulţumească serviciului de cultură din cadrul Primăriei Câmpia Turzii, administraţiei pieţelor (şi în special Ioanei Filip), Petre Pop netrecând cu vederea lipsa de la manifestare a lui Ioan Roman: "n-am înţeles de ce nu este încă aici domnul primar de la Viişoara, care este coorganizator...".  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS