Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Adoptiile continua la Centrul de Ecarisaj Turda

Actualitate
Tools
Typography

Reprezentanţii Centrului de Ecarisaj Turda se pot lăuda cu adopţiile de câini care au avut loc de când este deschis centrul.

Medicul Nicolae Ciobanu, coordonatorul CET, precizează că din câinii care ajung la centru sunt adoptaţi cam 10%. Cu toate acestea, de la centrul de la Turda au fost adoptaţi câini de către cetăţeni din Turda, Câmpia Turzii dar şi din alte oraşe precum Deva, Sibiu sau Hunedoara.
Totuşi, cele mai consistente adopţii sunt cele făcute de suedezi. Pe lângă faptul că aproape în permanenţă există voluntari veniţi din suedia care să ajute personalul centrului şi să aibă grijă de câini, există o firmă din Suedia care se ocupă cu adopţiile.
Până la momentul de faţă, de la centrul de ecarisaj din Turda au plecat spre Suedia un număr de aproximativ 100 de câini care au fost adoptaţi de cetăţeni suedezi. "Ei duc câini adulţi, dar pe viitor vor duce şi pui", completa Nicolae Ciobanu.
Pentru că la momentul vizitei noastre chiar erau la centru reprezentanţii firmei care se ocupă cu adopţiile, Nicolae Ciobanu a avut ocazia să prezinte mijlocul de transport cu care se face transportu, o maşină modernă, în care sunt amenajate cuşti individuale pentru fiecare animal, în spaţiul în care sunt cuştile fiind atât un termometru - care ajută la verificarea permanentă a temperaturii - cât şi o cameră video - prin care situaţia câinilor poate fi monitorizată permanent de către persoanele aflate în cabina maşinii. De asemenea, potrivit lui Nicolae Ciobanu, pe durata parcurgerii celor aproximativ 3.000 de kilometri din România până în Suedia, cei care transportă câinii preluaţi de la centrul din Turda au obligaţia de a face pauze pe drum la fiecare cinci ore.
Pe de altă parte şi administraţia locală turdeană militează pentru adoptarea câinilor care ajung la centrul de ecarisaj de la Turda, prin vocea viceprimarului Turzii - Lucian Nemeş - administraţia locală asigurţând că va sprijini, în măsura posibilităţilor, campaniile de adopţie. "Sunt exemplare frumoase aici, o persoană care îşi doreşte un câine, eu cred că poate să îl găsească la Centrul de Ecarisaj Turda. De aici există deschidere maximă", spunea Lucian Nemeş precizând, la fel ca şi medicul Nicolae Ciobanu, că procedurile de adopţie sunt gratuite, nepresupunând niciun fel de cost din partea celor care doresc să adopte un animal. În plus, coordonatorul CET adăuga: "vrem ca fiecare câine să aibă un stăpân, de aceea facem apel la Primărie, la presă pentru că foarte multă lume doreşte un câine, dar nu ştie ce să facă, de unde să îl ia (...) când îşi găsesc un loc unde să stea şi oamenii vor avea grijă de ei, câinii nu vor mai fi pe străzi".
Chiar mai mult, CET tocmai este în lucru cu amenajarea, în apropierea clădirilor cu birouri, un număr de 10 boxe în care să fie expuşi câinii care pot fi adoptaţi, Nicolae Ciobanu invitând cetăţenii să vină să viziteze centrul de ecarisaj oricând doresc. Pe viitor, coordonatorul centrului îşi doreşte o colaborare cu media locală tocmai în ceea ce priveşte procesul de adopţie, câinii care pot fi adoptaţi fiind fotografiaţi iar fotografiile fiind făcute publice inclusiv în presă.

Mai multe detalii AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS