Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Ce a descoperit liberalul Constantin Costea la SC Domeniul Public Turda SA

Diverse
Typography

În cadrul conferinţei de presă organizate la sediul PNL Turda a fost prezent şi Constantin Costea, membru PNL, care susţine despre sine că este membru al consiliului de administraţie al SC Domeniul Public Turda SA, deşi hotărârea de consiliu local prin care a fost propus ca membru a fost suspendată de prefectul Gheorghe Vuşcan.

Invitat să ia cuvântul, Constantin Costea vorbea din perspectiva unui preşedinte de consiliu de administraţie.
Fragmente din poziţia lui Constantin Costea în cadrul conefinţei de presă, mai jos:

"Am supus ca o regulă internă a consiliului, indiferent de culoarea politică, ca dacă tot am fost aleşi şi numiţi în acest consiliu de administraţie să avem un singur ţel: respectarea legislaţiei în vigoare".
"I-am cerut domnului director documente: contractul de mandat, profiturile şi pierderile existente până la data de 31 mai anul curent, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2014, care am înţeles că a fost destul de târziu aprobat de către consiliul local, organigrama, contractul colectiv de muncă şi situaţia patrimoniului la 31 decembrie 2013".
"La contractul de mandat domnul director nu ne-a prezentat şi anexele, specificând că nu i le-am cerut. Contractul de mandat fiind prevăzut cu anexele respective, trebuia să ni le prezinte. Urmează ca la şedinţa următoare să ne prezinte şi anexele la contractul de mandat".
"Pentru şedinţa următoare am cerut situaţia autorizaţiilor, situaţia creanţelor din societate, situaţia de încasat, situaţia colaborării cu firmele terţe, raportul lucrărilor în curs, dacă au un plan de reducere a cheltuielilor, a costurilor şi să ne dea şi un exemplar din auditul pe anul 2013".
"Am cerut şi actualizarea datelor pe site-ul societăţii, pentru că am văzut că e cam inexistent deşi este obligat prin lege să prezinte nişte probleme obligatoriu pe site-ul societăţii".
"Din informaţiile pe care le-am citit în presă societatea este pe profit. Am rămas surprins. Nu că sunt un specialist financiar, dar la o evaluare în mare a situaţiilor generale care mi-au fost prezentate de către contabilul şef, pe primele cinci luni ale acestui an sunt probleme cu minus, nu cu plus (Constantin Costea nu ne-a explicat cum arată problemele cu plus - n.r.)".
"Faţă de ce-au avut estimat pe 2014 energie apă şi gaz s-au depăşit cheltuielile aproximativ de trei ori. La capitolul mărfuri, la cheltuieli cu terţi de aproximativ două ori, la protocol şi publicitate şi inclusiv la personal unde, zic eu, se pot face calcule, salarizare şi aşa mai departe sumele-s fixe dar vom vedea pe parcurs de unde apar aceste, aceste valori".
"O altă ssurpriză neplăcută este că în rezultatul exercuiţiului financiar pe anul 2014 au din start un deficit de aproximativ 600.000 de lei planificat, estimat. Au ajuns, la ora actuală, la 40 şi ceva de mii de lei pe primele cinci luni".
"O altă problemă cu un mare semn de întrebare e situaţia creanţelor care se ridică la aproximativ 1.600.000 de lei".
"Ca o concluzie generală sper că acest colectiv din consiliul de administraţie - chiar dacă am văzut şi voci (Constantin Costea nu ne-a explicat cum a văzut voci - n.r.) legate de domnul Nechita (fost director al, pe atunci, RADP - n.r.) şi nu le comentez şi nu le discut pentru că nu cunosc situaţia exactă a dânsului şi probabil pe parcurs îi vom cere să prezinte inclusiv un raport privind exact situaţia care există între domnul Nechita şi societate. Vom vedea despre ce este vorba şi vom lămuri şi acest aspect".
"Eu am terminat!".

Deci, după cum vă puteţi lesne da seama, aceasta a fost prezentarea făcută de Constantin Costea privind situaţia care ar exista la momentul de faţă la SC Domeniul Public Turda SA. Cu un discurs aproximativ dezlânat, Constantin Costea prezintă nişte informaţii fără să aducă cifre dec\t la modul general, fără să spună concret despre ce este vorba, într-o prezentare generală ambiguă la finalul căreia concluzia de tras ar trebui să fie "E naşpa la Domeniul Public!".
Doar că la conferinţa de presă de la PNL Turda s-a mai întâmplat ceva: erau de faţă jurnaliştii care - ce să vezi? - cereau detalii, nu poveşti!
Ca urmare a diverselor întrebări sau reacţii ale unora dintre jurnaliştii prezenţi, Constantin Costea nu a scăpat doar cu atât, fiind nevoit să ofere, mai mult sau mai puţin unele răspunsuri la întrebările care i se adresau.
Referitor la demersul prefectului de a suspenda hotărârile de consiliu local în urma cărora s-a constituit cel mai nou consiliu de administraţie de la SC DPT SA şi care au stat la baza accederii lui Constantin Costea în acest CA unde a fost ales preşedinte, Constantin Costea spunea: "Eu respect o hotărâre şi o numire în funcţie atât în consiliu cât şi în funcţia de preşedinte prin hotărârea AGA. (...) Subliniez: am fost numit de AGA... Sunt probleme juridice care nu eu le hotărăsc".
Pentru că pe acest subiect discuţiile cu jurnaliştii locali continuau şi Constantin Costea a continuat: "Eu v-am spus ce activităţi am desfăşurat până acum, până în momentul apariţiei... Şi am spus şi..."
Pentru că cel care susţine despre sine că este preşedintele CA al SC DPT SA părea, la un moment dat, depăşit în discuţia cu jurnaliştii, cel care s-a interpus a fost consilierul local PNL Cristian Felezeu care a încercat să se refere şi la lipsa asfaltărilor la Turda şi la drumurile pline de praf şi la eventuali bani viraţi de la municipalitate către SC DPT SA în contul unor lucrări mai vechi, Felezeu considerând că SC DPT SA e o societate comercială care nu a participat la licitaţii ca să câştige bani şi când jurnaliştii spuneau că societatea nu poate participa la licitaţii în condiţiile în care cu sume de încasat şi eventuale datorii la rândul său nu are bonitate, Cristian Felezeu spunea că în zona judeţului Cluj au fost 30 de licitaţii în prima jumătate a acestui an, la care SC DPT SA putea participa.
Spunând că nu vrea să aducă acuzaţii, Constantin Costea voia să dea un "exemplu de cointeresare" amintind de un utilaj funcţional de măcinat lemn, de făcut compost, propus spre vânzare. Costea spunea că nu înţelege de ce să se vândă utilajul când poate fi folosit inclusiv în urma unor colaborări cu Prival (societatea care se ocupă de salubrizare la Turda - n.r.).
Referindu-se la pasul următor pe care l-ar face CA-ul condus de Constantin Costea, acesta spunea, în primul rând, că "eu v-am prezentat o situaţie reală pe baza situaţiei financiare prezentate de domnul director şi contabilul şef. V-am spus ce documente i-am cerut în prima fază şi ce documente i-am cerut în prtima şedinţă să ne prezinte. discutăm şi analizăm documentele societăţii, nu...". Apoi spunea că nu este, la momentul de faţă, convocată o altă şedinţă a noului CA de la SC DPT SA, Costea precizând: "să vedem clarificarea situaţiei exacte. Sunt jurişti care sunt plătiţi să gândească şi să respecte legislaţia în vigoare".
Deci, până la urmă, ce a descoperit Constantin Costea la SC Domeniul Public SA, că probabil asta vă aşteptaţi să aflaţi? Ei bine, aflaţi că aflaţi exact ce am aflat şi noi: situaţia e gravă, chiar dacă afirmaţiile privind gravitatea situaţiei nu sunt susţinute - la fel de public ca şi declaraţiile făcute - cu cifre şi cu dovezi concrete iar opinia publică trebuie să-l creadă pe cuvânt pe Constantin Costea.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS