Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Ce vrea PSD-ul in campania electorala

Diverse
Typography

Începutul săptămânii a însemnat, la Câmpia Turzii, şi începutul campaniei electorale pentru alianţa PSD+UNPR+PC, acest început fiind anunţat în cadrul unei conferinţe de presă organizate de liderii PSD (la nivel local) împreună cu liderii PC (la nivel local) în sala mică a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu de la Câmpia Turzii".

Primul care a luat cuvântul a fost preşedintele PSD Câmpia Turzii, Petre Pop, care încă de la început a anunţat: "Mesajul nostru este următorul: o să ducem o campanie electorală aşa cum am dus-o întotdeauna, decentă, o campanie electorală bazată pe idei, vrem să transmitem un mesaj corect cetăţenilor din Câmpia Turzii şi din «zona noastră de influenţă electorală»", scopul fiind acela de a informa corect populaţia cu atât mai mult cu cât alegerile europarlamentare sunt foarte importante pentru România.
De asemenea, petre pop susţinea că transmiterea unui mesaj corect este importantă cu atât mai mult cu cât în campaniile electorale se practică şi dezinformări şi manipulări.
Acest aspect, al transmiterii unui mesaj corect, este cu atât mai important cu cât "colegii noştri, prin materialele pe care le dau, dezinformează populaţia", Petre Pop nenumind "colegii" dar încercând, apoi, să facă nişte paraklele între ce a însemnat guvernarea de dreapta şi actuala guvernare de centru-stânga care este în ultima perioadă în România.
Alături de social-democraţii de la Câmpia Turzii, conservatorii erau reprezentaţi în primul rând de deputatul Ioan Moldovan. Nu s-a pomenit însă niciun cuvânt despre uneperiştii de la Câmpia turzii. Într-o paranteză fiind spus, candidatul UNPR la funcţia de primar al municipiului Câmpia Turzii la localele din 2014 era Marian Morar, care Marian Morar s-a lipit apoi (la parlamentarele din iarna lui 2012) - în calitate de coordonator de campanie - de fostul PD-L-ist Ioan Moldovan care la acel moment candida pentru un post de deputat din partea PP-DD şi care Marian Morar apărea apoi ca mare promovator al PMP în zona Câmpia Turzii - Turda, asta în timp ce Ioan Moldovan trecuse, între timp, la conservatori şi, iată, reprezenta acum Partidul Conservator în calitate de deputat de Câmpia Turzii la lansarea campaniei. Hai, că am închis paranteza...
În calitate de deputat PC, aşadar, Ioan Moldovan declara că "pentru mine, ca şi om politic, situaţia din această seară este una deosebit de plăcută", motivele plăcerii fiind că "partidul din care fac parte a intrat într-o alianţă cu Partidul Social Democrat, partid care este la conducerea municipiului Câmpia Turzii".
Referindu-se la congresul PC care se desfăşurase cu câteva zile în urmă, Ioan Moldovan s-a referit la câteva moimente din cadrul acestui congres. Unul a fost prezenţa premierului Victor Ponta la eveniment şi anunţarea unei posibile candidaturi a premierului pentru funcţia de preşedinte, precum şi asumarea lui Daniel Constantin de a aduce PC la un procent care să conteze, ceea ce ar putea duce la împlinirea unui vis: Victor Ponta preşedinte şi Daniel Constantin pim-ministru.
În plus, Ioan Moldovan s-a referit şi la şansele pe care le are Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii în lumina ultimelor evenimente - achiziţie de F16 etc. - unitatea de la Câmpia Turzii putând trece prin transformări. Solicitându-i-se de către jurnalişti să ofere detalii, Ioan Moldovan s-a limitat la a spune că face parte din Comisia de Apărare dar că jurnaliştii trebuie să înţeleagă că nu poate să ofere detalii privind proiectele de perspectivă în acest sens.
Primarul Radu Hanga, însă, a preferat să se refere la ideea lansată de Petre Pop la începutul întâlnirii: mesajul de transmis spre electorat. "Konrad Lorenz spunea că fiinţa umană are şi o vulnerabilitate: sensibilitatea la dezinformare", spunea Radu Hanga precizând că acea capacitate a fiinţei umane de a învăţa poate fi folosită de cineva pentru transmiterea unui mesaj negativ, înşelător.
De fapt, primarul Câmpiei Turzii dorea să stabilească foarte clar transmiterea unui mesaj corect explicând că de prea multe ori în ultimul timp oamenii au trăit cu impresia că cineva le vrea binele, Radu Hanga insistând pe ideea că cetăţenii sunt cei care îşi pot hotărî binele propriu prin acţiunea lor de cetăţeni, prin participarea la exerciţiul democratic al votului iar votul să fie dat în cunoştinţă de cauză.
Contextul mai amplu în care s-ar încadra actuala campanie electorală pentru alegerile europarlamentare este, de fapt, contextul european. După un parcurs al PPE (popularii europeni) în PE (Parlamentul European), tendinţa ar fi ca dreptei să i se opună stânga, deci, într-un firesc prezentat, ar urma rândul socialiştilor să demonstreze ce ştiu şi pot să facă în lumina unui eşec pecare socialuştii susţin că l-a înregistrat dreapta.
Pe de altă parte, primarul Câmpiei Turzii s-a referit şi la şansa pe care o are românia dacă votează pentru PE reprezentanţii noii alianţe USD, referirile făcute de edilul de la Câmpia Turzii fiind, în principal, la onestitatea candidaţilor pe care alianţa îi propune pentru Parlamentul European.
În alocuţiunea sa, Petre Pop s-a referit la o situaţie a ţării amintind de "procurorii lui Băsescu ce arestează oameni". Când a fost întrebat cum se face că încă se poate vorbi de procurorii lui Băsescu într-un context în care opozanţii lui Băsescu au intrat cu un procent covârşitor în Parlament, un context în care puterea s-a schimbat încă din vara lui 2012 şi guvernarea este, la fel, opozantă lui Băsescu, răspunsul a venit în primul rând de la Radu Hanga: "Există o structură de putere, structurile astea se destructurează greu, instrumentul de control a statului poate fi uşor luat sub controlul unei anumite părţi a puterii politice", Petre Pop adăugând, la rândul său: "E adevărat, Ponta şi PSD-ul guvernează, însă puterea şi guvernarea sunt două lucruri diferite. Se guvernează, se administrează, în schimb a avea puterea este altceva".
Totuşi, Radu Hanga a ţinut să precizeze că electoratul trebuie să fie corect informat, să nu ajungă victima dezinformărilor şi că PSD-ul trebuie să aibă în vedere cât de mult poate să ajute electoratul să înţeleagă miza alegerilor europarlamentare, primarul Câmpiei Turzii explicând că, inclusiv pentru România, deciziile în Parlamentul European oricum se iau, dar e mai bine dacă se iau cu România la masă, aşa că România are nevoie să aibă reprezentanţi în PE.
În ceea ce priveşte, în mod cât se poate de concret, campania PSD la Câmpia turzii, aceasta va fi coordonată de Florin Popescu, secondat de Florin Jucan (PC), în timp ce în comunele limitrofe municipiului campania PSD va fi coordonată de Daniel suciu care, la rândul său, va fi secondat de către un reprezentant PC.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS