Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Colectari reduse la bugete de stat din cauza tergiversarii formarii noii structuri a Directiei Nationale Antifraude

Diverse
Typography

(Declaraţie politică a deputatului Mircea Irimie)
În loc să eficientizeze activitatea de colectare a taxelor și impozitelor și să aducă mai mulți bani la buget, reorganizarea ANAF, prin desființarea Gărzii Financiare și înlocuirea ei cu o Direcție Generală Antifraudă a bulversat sistemul și a dus la scăderea dramatică a veniturilor bugetare.

Decisă încă din primăvară, reorganizarea ANAF s-a tergiversat nepermis de mult. Deși Guvernul a decis înființarea Direcției Generale Antifraudă Fiscală la finalul lunii iunie, abia în septembrie a avut loc prima etapă de recrutare a inspectorilor, finalizată cu selectarea a doar 850 de candidați, ceea ce înseamnă mai puțin de jumătate din numărul posturilor alocate noii structuri, 2000. Restul se va completa în primul trimestru al anului viitor, ceea ce înseamnă că activitatea de colectare a taxelor și impozitelor va șchiopăta încă multă vreme. Situația este profitabilă pentru contribuabilii incorecți, dar dramatică pentru bugetul de stat. De aceea, trag un semnal de alarmă și cer factorilor de răspundere să urgenteze procesul, astfel încât noua Direcție Antifraudă să-și poată demonstra eficiența. Colectarea la timp a fiecărui ban este esențială în 2014, an în care proiecția bugetară este nu austeră, ci insuficientă de-a dreptul. Situația este atât de gravă încât domeniile total dependente de buget, ca sănătatea și educația, riscă să intre în colaps, dacă Fiscul nu redevine urgent operațional, obligându-i pe contribuabili să-și plătească datoriile către stat. Reamintesc tuturor că principalele revendicări ale profesorilor și medicilor ieșiți în stradă sunt legate de bani, iar în caz de nesatisfacere a cererilor toți amenință cu greve generale. Cu un buget gol, guvernanții nu pot negocia nimic, iar fără un Fisc activ (și performant, de preferință), banii nu vin singuri la buget. ”Amănunt” care pare să fi scăpat celor care au gândit reorganizarea ANAF. Dată fiind gravitatea situației, cer pe această cale finalizarea urgentă a tuturor etapelor necesare intrării în funcțiune, cu toate atribuțiile prevăzute de lege și cu personalul complet, a Direcției Generale Antifraudă.

Mircea Vicenţiu IRIMIE,
Deputat PC

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS