Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

10
Fri, May
81 New Articles

Stafeta veteranilor a trecut si pe la Campia Turzii

Eveniment
Tools
Typography

În drumul său spre Carei, ştafeta veteranilor a trecut şi pe la Câmpia Turzii, unde, în Piaţa Tricolorului, evenimentul a fost marcat în mod solemn.

Voluntarii grupului INVICTUS au ajuns cu ştafeta veteranilor - drapelul tricolor - la Câmpia Turzii în jurul orelor 15.00 fiind întâmpinaţi de edili ai oraşului, oaspeţii sosiţi din Ungaria, veterani, militari ai Bazei 17 Aeriană "General Emanoil Ionescu" şi cetăţeni.

După ce voluntarii şi-au arătat respectul faţă de veterani dar şi faţă de edili pentru primire, primarul Radu Hanga le-a mulţumit că au inclus şi Câmpia Turzii în traseul lor, edilul adăugând: "Cu toţii am avut părinţi, bunici, mobilizaţi la vreme de război, toţi şi-au îndeplinit obligaţiile faţă de ţară şi faţă de jurământul militar".

Precizând că "războiul este un eveniment pe care nu-l doreşte nimeni, în care unii îşi pierd viaţa, unii îşi pierd sănătatea, asta face parte din «regula jocului»", primarul Câmpiei Turzii considera că "important e ca cel care plăteşte să n-o facă degeaba, să-şi ducă la îndeplinire îndatoririle de militar" Radu Hanga menţionând în finalul cuvântului său: "apreciem gestul dumneavoastră, ne vom aminti de el cu plăcere şi, în numele meu şi al invitaţilor, vă dorim în continuare succes în misiunea pe care o aveţi".

Municipiul Câmpia Turzii s-a aflat pe traseul voluntariul grupului INVICTUS, traseu care a avut ca punct de începere Oarba de Mureş şi care a continuat pe ruta Câmpia Turzii - Cluj-Napoca - Zalău - Satu Mare, având ca punct final localitatea Carei.

Acesta a fost însă doar unul din traseele parcurse de militarii voluntari ai grupului INVICTUS, drapelul fiind purtat de aceştia pe o distanţă de peste 1.000 de kilometri în România pe patru trasee care corespund cu direcţiile urmate de armata română în 1944 pentru eliberarea teritoriului naţional.

Scopul acţiunii este acela de a promova valorile naţionale dar mai ales colectarea de fonduri pentru personalul militar rănit în Afganistan sau Irak, mai exact pentru trimiterea a cel puţin unia din aceşti militari la următoarea ediţie a jocurilor paralimpice, competiţie care se desfăşoară la începutul anului viitor în Statele Unite ale Americii.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS