Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Salina Turda si folclorul romanesc in reportaje pentru japonezi | GALERIE FOTO

Eveniment
Tools
Typography

- comunicat -
Ieri, 28 august 2014, de la ora 12.00, turiştii aflaţi în vizită la Salina Turda au fost întâmpinaţi de un spectacol de muzică şi dansuri populare din zona Ardealului.

Întregul spectacol a fost în concordanţă cu documentarul "Fascinaţia lumii înconjurătoare", documentar realizat de către echipa televiziunii naţionale NHK din Japonia care, în aceste zile, poposeşte la salină.
Cu această ocazie, dansul şi portul naţional tradiţional românesc vor ajunge pe ecranele telespectatorilor de pe meleagurile asiatice odată cu difuzarea materialului în data de 15 septembrie 2014.
În prima parte a programului pe turiştii aflaţi la acel moment în vizită la Salina Turda i-a ansamblul Doina Arieşului din Câmpia Turzii - împreună cu instructorul de dans Ana-Maria Cristurean - şi solista Maria Corovei, care au fost acompaniaţi de taragotistul Nelu Gabor.
În partea finală a programului, formaţia de dansuri populare Ion Cristurean din Tritenii de Jos a dansat Dansul Fetelor de la Crihalma şi o Purtată de la Triteni.

{gallery}2014/140828folclorSalina{/gallery}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS