Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Parcul Mare si Zilele Campiei Turzii - obiective pentru Compania de Salubritate

Actualitate
Tools
Typography

Modul în care Compania de Salubritate Câmpia Turzii şi-a făcut simţită prezenţa la nivelul comunităţii din municipiul Câmpia Turzii este unul relativ evident.

Intervenţia Companiei de Salubritate în Parcul Mare (Berc) este evidentă cu atât mai mult cu cât parcul beneficiază, acum, şi de o pistă pentru biciclete şi role.
Într-o discuţie cu Lucian Şandru - directorul Companiei de Salubritate Câmpia Turzii - acesta a explicat că decizia societăţii de a interveni în parc a fost luată în urma unor consultări dintre reprezentanţii companiei şi reprezentanţii administraţiei locale de la Câmpia Turzii, intervenţia fiind una cât se poate de minimală, doar în ideea de a degaja parcul de vegetaţia crescută haotic.
"Am văzut că, practic, parcul era neîntreţinut sau era întreţinută o foarte mică porţiune din el, deci porţiunea în care se concentra toată populaţia. Restul era total neîngrijit, erau tot felul de animale, tot felul de - ştiu eu - gunoaie, pungi, folii, hârtii şi vegetaţia, arbuştii au crescut foarte mult. (...) Noi am început, în prima fază, cu defrişarea a tot ce înseamnă arbuşti şi plante din astea foarte înalte, a urmat o a doua fază de cosire şi în momentul de faţă suntem în cea de-a treia etapă" spunea Lucian Şandru explicând că această a treia etapă înseamnă din nou cosirea ierbii.
Venirea toameni, însă, înseamnă o nouă etapă de muncă pentru Compania de Salubritate, cea care şi-a asumat rolul de a întreţine parcul: "noi vom începe cu lucrările de curăţire arbori, punera lor în evidenţă", cu atât mai mult cu cât, spunea Lucian Şandru, unii dintre arborii din parc sunt exemplare rare care ar merita o mai mare atenţie decât cea acordată. În plus, "vom pregăti anumite terenuri unde efectiv nu a fost iarbă deloc, se va ara, se va semăna iarbă" mai spunea directorul Companiei de Salubritate despre planurile de viitor legate de parc, adăugând că se intenţionează chiar plantarea de flori precum narcise, lăcrămioare sau bujori, flori care i-ar putea face pe cei care se plimbă în parc să se simtă mult mai bine, este de părere Lucian Şandru.
Pe de altă parte, Parcul Mare din Câmpia Turzii este şi locul de care se leagă desfăşurarea Zilelor Municipiului Câmpia Turzii, eveniment în care Compania de Salubritate nu are cum să nu fie implicată. Întrebat despre obligaţiile pe care compania pe care o conduce le are cu privire la evenimentul de care ne mai despart doar câteva zile, Lucian Şandru făcea o scurtă radiografie a tipului de activităţi de prestat cu ocazia evenimentului: "Facem tot ce înseamnă întreţinerea, curăţenia, întreţinerea diurnă şi curăţenia străzilor, aleilor din parc. Pe perioada zilelor oraşului noi suntem mobilizaţi, chiar avem în domeniul acesta un plan de acţiune şi de activităţi. Deci vă daţi seama când toată lumea e la distracţie, noi vom avea cel ami mult de lucru. Deci, în primul rând, se va interveni dimineaţa foarte devreme. În plus, va trebui tot timpul o echipă de intervenţie să fie să asigure curăţenia, să asigure golirea recipienţilor pentru deşeuri. Se produc foarte multe deşeuri, ambalaje, pahare, sticle şi aşa mai departe. Este perioada când noi vom avea cel mai mult de lucru".
Pentru că în discuţia pe care am purtat-o cu directorul Companiei de Salubritate Câmpia Turzii am făcut referire şi la responsabilitatea operatorilor economici - interesaţi de câştig pe perioada Zilelor Municipiului Câmpia Turzii - de a avea grijă ca cel puţin deşeurile pe care le produc ei să fie colectate în mod organizat, Lucian Şandru se arăta relativ sceptic la acest tip de responsabilitate din partea operatorilor economici: "Din păcate acest lucru încă lasă de dorit", directorul Companiei de Salubritate amintind şi de alte practici care nu fac altceva decât să arate lipsa de responsabilitate a unor doritori de profit, practici observate mult mai des, mai exact în fiecare zi de miercuri, când la Câmpia turzii e zi de piaţă mare: "Pot să vă spun că avem aceeaşi problemă inclusiv miercurea când în zona respectivă, după cum bine ştiţi, este piaţă - este organizată o piaţă agro-industrială de legume-fructe plus industriale - parte dintre comercianţii care vin în piaţă nu-i intereasează absolut deloc. Eu v-aş invita într-o miercure după-masa la ora două să veniţi să vedeţi ce rămâne după ce...".
Totuşi, dincolo de modul în care unii cetăţeni înţeleg să se comporte în spaţiul public, obligaţia Companiei de Salubritate rămâne aceea de a asigura curăţenia municipiului.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS