Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

CAMPIA TURZII: Prima pista de biciclete si role, iluminata - Proiectul „Ne consultam! Propunem! Facem!” | GALERIE FOTO

Actualitate
Tools
Typography

(comunicat)
În urma consultărilor cetăţenilor din municipiul nostru, la care au participat Primarul Municipiului Câmpia Turzii domnul Radu HANGA, Administratorul Public Petre POP, consilierii locali Florin POPESCU, Samoilă GAL şi Gheorghe RECE, a fost propusă iluminarea primei piste de biciclete şi role.

Programul Administraţie deschisă interactivă al municipiului Câmpia Turzii continuă şi astfel, administraţia publică locală a răspuns prompt prin proiectului interactiv: „Ne consultăm! Propunem! Facem!"
Inaugurarea primei piste de biciclişti şi role din municipiul nostru a avut loc la data de 1 iunie 2014, eveniment organizat cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului. Situată în Parcul Mare al municipiului, pe o distanţă de aproximativ 750 metri, oferă unui număr semnificativ de locuitori posibilitatea folosirii bicicletei ca o modalitate de recreere.
În acest sens, s-au studiat trasee posibile în vederea amenajării unor piste de biciclete amplasate în Parcul Municipal şi s-a ajuns ca propunerea de realizare a acesteia să ţină cont şi de reducerea la strictul necesar a volumelor de lucrări şi a suprafeţei de teren ocupată, tocmai pentru ca spaţiul verde să fie cât mai puţin afectat.
Este executată cu structura rutieră elastică, pe o lungime de cca. 750 m, cu lăţimea de 2 m, pentru două benzi, în ambele sensuri de circulaţie. La racordarea pistei de ciclişti cu partea carosabilă a drumului s-au montat borduri teşite. În profil transversal, pista s-a amenajat cu pantă transversală unică. Gabaritul acesteia asigură o înălţime liberă de trecere de 2,40 m.
Tot în urma consultării avute cu cei care folosesc zilnic pista, s-a introdus iluminatul ornamental, executat cu corpuri de iluminat cu sistem de becuri economice care dau o lumină alb cald. Corpurile sunt amplasate astfel încât să ilumineze pista în curbele mai dificile şi în intersecţii, astfel, realizează un iluminal ambiental ce te îndeamnă la recreere în fiecare seară. Invităm amatorii de ciclism şi role să folosească această pistă, iar cei care doresc o plimbare prin parc, seara, să se bucure de iluminatul ornamental nocturn.
Reprezentanţii administraţiei publice locale, aduc mulţumiri cetăţenilor, Companiei de Salubritate, funcţionarilor publici şi personalului contractual din primărie care s-au implicat activ în realizarea acestui proiect.

Serviciul Relaţii Publice

 

 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS