Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Fri, Jan
152 New Articles

Spectacol non verbal de teatru de animaţie destinat tinerilor, la Turda

Artă
Tools
Typography

Proiectul „Afară, Înăuntru”, al Asociatiei Circus Fairies, Cluj Napoca, prezintă publicului un spectacol nonverbal de teatru de animație destinat tinerilor, dezbateri cu publicul și un atelier introductiv în lumea teatrului de animatie.

Spectacolul „Afară, Înăuntru” este un basm contemporan care invită spectatorul într-o experiență imersivă, în care granița dintre planul real și cel fantastic se estompează. Personajul nostru intră într-o călătorie interioară pe parcursul căreia se întâlnește cu arhetipuri personale, transpuse în personaje fantastice.

<Am gândit spectacolul pornind de la povești personale pe care le-am dezvoltat ulterior. Este vorba despre o fată prinsă într-un context de epuizare, depresie, singurătate. Datorită unui mic “ajutor” din partea unui personaj fantastic, ghidul ei personal, ea intră în universul dinăuntru... și parcurge practic un proces de autocunoaștere și transformare. > Andreea Bolovan.

Sursele principale de inspirație ale scenariului sunt scrierile lui Carl Jung dar și metodologii ale basmului, adaptate într-o poveste actuală. Totodată spectacolul este nonverbal și combină tehnici diferite ale teatrului de animație precum teatru de umbre, personaje marionete, păpuși de mână (bibabo), mascotă, măști.

Making of video Afară, Înăuntru:

Spectacolul va avea loc vineri, 12 noiembrie, ora 17.00 la Teatrul Național Aureliu Manea (Piața Republicii 52, Turda), iar atelierul de teatru de animație, sâmbătă, 13 noiembrie, ora 11, în același loc.

Evenimente Facebook:

 

 

Concept, scenariu: Andreea Bolovan
Coordonare artistică: Kata Palocsay
Distribuție: Andreea Bolovan, Robert Gutunoiu
Compoziție muzicală: danaga
Scenografie, pictură, sculptură: Florin Marin & Elena Ilash
Shadow puppet design & video: Maria Brudașcă
Design costume: Claudia Nemes & Alexandra Cosnarovici
Tehnic (lumini, videoproiecție, sunet): Manuel Mireanu
Mulțumiri speciale lui Sinkó Ferenc
Echipă proiect: Noémi Magyari, Laura Trocan, Réka Csiki, Lucian Petrescu, Ana Leoca
Pentru orice informații organizatorii pot fi găsiți la adresa de mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it./ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la numărul de telefon 0720372190
Sponsor: Goodwill Consulting
Parteneri Media: Teatrul Azi, Zile și Nopți, Radio Cluj, Cluj Today, EBS Radio, Paprika Radio
Cu sprijinul: Casa Tranzit, Teatrul Andrei Mureșanu, Teatrul Național Aureliu Manea, Asociația de Teatru Become, Centrul pentru Studierea Modernității și Lumii Rurale

Proiectul „Afară, Înăuntru” este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS