Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Impreuna pentru o cetatenie activa intr-o Europa unita

Diverse
Tools
Typography

Vineri, 9 mai 2014, cu ocazia celebrării Zilei Europei, Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" din municipiul Turda a organizat şi desfăşurat proiectul "Împreună pentru o cetăţenie activă într-o Europă unită" în "Clubul Millenium" din cadrul unităţii de învăţământ.

Evenimentul didactic este finanţat prin proiectul "EU 2.0 în învăţământul secundar din România şi Republica Moldova" şi este implementat de către Centrul Raţiu pentru Democraţie în parteneriat ci Facultatea de Istorie şi Filosofie şi Centrul Altierio Spinelli de Studiere a Organizării Europene (Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj Napoca), Clubul academic sEUs şi Fundaţia "Magna Mater". Proiectul este finanţat de către Comisia Europeană prin programul "Jean Monet", sub-programul "Information and Research Activities", axa "să învăţăm despre Eu la şcoală".
Astfel, elevi şi profesori de la unităţile şcolare turdene care au răspuns invitaţiei Şcolii Gimnaziale "Avram Iancu", au participat în data de 9 mai 2014 la o serie de activităţi din cadrul proiectului, acţiuni dedicate Zilei Europei. În prima etapă o fost organizată o expoziţie de desene şi picturi având ca temă "Drepturile cetăţenilor europeni", realizate de elevii şcolilor prezente, creaţii ce au fost evaluate de comisia de evaluare, urmând ca premianţii să fie premiaţi. A doua etapă a constat într-o dezbatere având ca temă drepturile şi mijloacele care ar trebui folosite pentru ca drepturile fundamentale să fie respectate.
Manifestarea didactică face parte dintr-un proiect amplu, derulat în mai multe etape.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS