Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Eleva de la Scoala Teodor Murasanu, calificata la Festivalul International de muzica francofona

Diverse
Tools
Typography

La Baia Mare s-a desfăşurat finala Festivalul Internaţional de muzică francofonă „Chant, sons sur scène", Ediţia a XII-a (2014). În această finală au participat 50 de tineri din România şi străinătate, finală organizată în urma etapelor de calificare la care au participat peste 500 de candidaţi.

Între finalişti o regăsim pe Raluca Amalia Precup (Foto: dreapta), elevă în clasa a VII-a (B) la Şcoala Gimnazială „Teodor Murăşanu" (Şcoala Nr. 1) din municipiul Turda, fiind pregătită pentru această competiţie şcolară de prof. Andreea Oargă (Foto: stânga), profesor de Limba franceză la unitatea şcolară amintită.
Festivalul Internaţional de muzică francofonă „Chant, sons sur scène", este structurat pe trei categorii de vârstă, respectiv 13-15 ani, 16-17 ani şi 18-25 ani. Festivalul-concurs este organizat de către „Association Roumaine des Professeurs de Français (Asociaţia Română a Profesorilor de Limba franceză)" şi este susţinut de către Ambasada Franţei în România şi de Institutul Francez din Cluj Napoca.
De la Şcoala Gimnazială „Teodor Murăşanu" (Şcoala Nr. 1), au participat la calificări – Qualif'– elevii: Emanuela (Ema) Ferghete – cu piesa „Rêves d'enfants (Shy'm)", Raluca Amalia Precup – cu piesa „Dernière danse (Indila)" şi Thomas Gherasim – cu piesa „Comment vivre sans toi (Caroline Costa)", toţi trei concurând pentru categoria de vârstă 13-15 ani, această etapă fiind jurizată de Benoît Bavouset, Mihaela Popa şi Julie Boutan. În urma jurizării din etapa de calificare, Ema Ferghete s-a clasat pe Locul III, iar Raluca Amalia Precup, a ocupat Locul II calificându-se astfel în finală. Trebuie amintit faptul că, în acestă etapă de calificare, elevele turdene au avut o concurenţă considerabilă, cele mai multe dintre contra-candidate fiind eleve ale Liceului de Muzică „Sigismund Toduţă" din Cluj Napoca.
Toţi cei trei elevi de la Şcoala Gimnazială „Teodor Murăşanu" (Şcoala Nr. 1) ce au participat în cadrul acestui eveniment şcolar (Ema Ferghete, Raluca Amalia Precup şi Thomas Gherasim), au avut o prestaţie foarte bună în cadrul festivalului, ei fiind de fapt elevi cu rezultate şcolare notabile în diverse domenii de studiu, arta având rezervat un loc special în preocupările curente ale acestor copii, pentru care trebuie apreciaţi.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS