Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Amalia, Diana si Oana - reprezentantele Turzii la "Cine stie castiga!"

Diverse
Tools
Typography

Aflată la Turda, o echipă a postului Radio România Cultural a organizat o ediţie a emisiunii concurs "Cine ştie câştigă" la care Turda a fost reprezentată de trei eleve de liceu.

Găszduit în sala festivă "Iuliu Moldovan" a Colegiului Naţional "Mihai Viteazul" din Turda, evenimentul le-a adus pe Amalia Mic (elevă în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic "Dr. Ioan Raţiu"), Diana Hudrea (elevă în clasa a XI-a la colegiul "Emil Negruţiu") şi Oana Koti (elevă în clasa a XI-a la instituţia gazdă) faţă în faţă cu istoria, cultura şi civilizaţia locală a municipiului Turda.
Cele trei concurente răspundeau, pe rând, întrebărilor adresate de realizatoarea emisiunii - Andreea Ionescu - în faţa unui juriu format din trei persoane: Sever cucu (consilier al primarului municipiului Turda, Tudor Ştefănie), Nicolina Halgaş (responsabil al Bibliotecii Municipale turda "Teodor Murăşanu") şi Ovidiu Chira (redactor Radio România Cultural).
Nu în ultimul rând, fiecare dintre cele trei eleve participante au prezentat şi câte un eseu despre Turda, eseu care se direa - fie şi indirect - o invitaţie la a vizita municipiul de pe Arieş pentru a-i cunoaşte locurile,oamenii şi obieciurile.
în vederea participării într-un mod onorabil la emisiunea concurs care a avut loc la CNMV Turda, cele trei eleve au studit îndelung elemente de istorie cultură şi civilizaţie locală, răspunsurile date de ele fiind răsplătite cu aplauze de către elevii prezenţi în sala festivă a colegiului turdean.
Despre "Cine ştie câştigă!" a vorbit chiar andreea Ionescu, realizatoarea precizând că emisiunea este una cu tradiţie, cu o vechime de 50 de ani, ediţia de la turda fiind, spunea Andreea Ionescu, o invitaţie adresată celor care nu cunosc Turda să vină să viziteze oraşul despre care află lucruri inedite prin răspunsurile pe care cele trei concurente le oferă la întrebările adresate de realizatoarea emisiunii.
Prezenţa la Turda a echipei Radio România Cultural s-a întins pe mai multe zile - 5-9 mai - cu aceeaşi ocazie realizându-se mai multe rubrici ale emisiunii "Bilet de îmbarcare", cu aceeaşi ocazie echipa prezentă la turda realizând mai multe emisiuni al căror scop îl reprezintă promovarea obiectivelor turistice şi culturale, dar şi a obiceiurilor locale din zona Turzii.
Ediţia emisiunii "Cine ştie câştigă!" realizată la Turda va fi difuzată de postul Radio România Cultural, potrivit Andreei Ionescu, spre finele lunii iunie a acestui an, mai exact pe 29 iunie de la orele 17.30.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS