Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Sun, May
84 New Articles

Erou în devenire, primii pași în gestionarea proiectelor civice

Diverse
Tools
Typography

Tinerii în plină dezvoltare au nevoie de experiențe care să le ofere prilejul de a-și forma și consolida misiunea și viziunea personală sau profesională, explorând oportunități și extinzându-și orizonturile.

Există perioade ale vieții în care îți permiți să explorezi tot și toate, nu doar pentru că ai timp, dar și pentru că îți dorești să înveți și să încerci diferite lucruri noi pentru a afla ce ți se potrivește, ce te face fericit, ce te pasionează, ce ai vrea să faci pe viitor.  În adolescență îți formezi diferite obiceiuri, abilități și aptitudini care vor rămâne cu tine pe parcursul întregii vieți. 

Proiectul Erou în devenire, organizat de AMoS ED, a reprezentat, pentru mulți tineri, primii pași către voluntariat. Prin intermediul activităților desfășurate, tinerii turdeni au aflat informații despre modul în care se pot implica în comunitatea lor pentru a aduce un impact semnificativ, importanța voluntariatului din perioada liceului și a proiectelor civice, precum și oportunități disponibile lor.

Timp de 6 săptămâni, 40 de tineri au fost formați astfel încât să stăpânească un set de competențe necesare implementării de proiecte comunitare. Fiecare participant a beneficiat de un număr de 20 de ore de formare și de 10 ateliere de lucru pentru a-i consolida teoretic și practic informațiile aflate, printr-un program de mentorat specializat. La finalul acestuia, fiecare echipă formată a conceput propria sa idee de intervenție civică, bazată pe o nevoie identificată și aleasă de către ei.

Astfel, am scos în lumină o nouă generație de tineri cu dorință de implicare care să facă din lumea în care trăiesc un loc mai bun. Prin acest demers, ei au gândit și propus idei de proiecte care să diversifice activitatea locală și care să le pună la încercare formarea unor noi competențe care să-i ajute în viitor.

Proiectul „Erou în Devenire" este un proiect de tineret cofinanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Cluj.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS