Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

17
Fri, May
84 New Articles

Șansa liceenilor turdeni de a învăța elementele de bază ale unui start bun într-o carieră!

Diverse
Tools
Typography

Sustenabilitatea financiară este un lucru foarte important încă din perioada adolescenței pentru majoritatea tinerilor. Mulți dintre aceștia încearcă să se încadreze pe piața muncii încă din perioada liceului, dar din păcate o mare parte dintre ei, nu sunt informați cu privire la ce presupune aplicarea unui job, fiind luați de pe nepregătite de cele mai multe ori.

Asociația The Da Vinci System își dorește să vină în ajutorul acestor tineri prin proiectul "Săptămâna Carierei".

Săptămâna Carierei este un proiect organizat de Asociația The Da Vinci System, cu sprijinul finanțării obținute în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow care include proiecte, activități și evenimente realizate cu tehnici de învățare nonformală pentru adolescenți.

Acest proiect își propune să îi învețe pe tinerii din Turda cum funcționează piața muncii și cum pot fi candidați cât mai buni în cadrul a diverse joburi. Proiectul se va desfășura în Săptămâna 10-14 Noiembrie și se va desfășura în câteva dintre liceele turdene.

Cu ocazia orei de Educație Antreprenorială, persoane experimentate vor informa elevii cu privire la drepturile angajaților, crearea unui CV, pașii necesari pentru aplicarea în cadrul unui loc de muncă și alte teme de interes pentru aceștia.

Organizația își dorește ca prin acest proiect să pună niște baze necesare oricărui tânăr la început de drum, și care își dorește să facă un prim pas în a se informa cu privire la elementele de bază ale unui start bun într-o carieră.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

"Săptămâna Carierei poate fi o adevărată șansă pentru elevii de liceu. Aceștia pot învăța câteva dintre aspectele de bază ale intrării pe piața muncii de la persoane experimentate. Asociația The Da Vinci System își dorește să crească numărul elevilor pregătiți să pășească pe piața muncii odată cu finalizarea liceului" - declară Iulia Cîmpean, coordonatorul proiectului.

Link formular de înscriere: https://forms.gle/aiLNqNK6APmuQwwi8

The Da Vinci System este o organizație pentru tineret care vine în ajutorul tinerilor din comunitate prin proiecte de educație non-formală. Până în prezent, aceasta a ajutat la dezvoltarea multor generații de tineri implicați, dornici să devină cea mai bună versiune a lor. Scopul acesteia e de a oferi un context de implicare în voluntariat a tinerilor din zonă, dar și de dezvoltare a unui set de competențe utile.

Date de contact: Cîmpean Iulia (coordonator proiect) - 0756252409

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS