Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

30
Fri, Oct
214 New Articles
 

Informare privind desfășurarea probei scrise, cea obligatorie a profilului, din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020)

Diverse
Typography

La cea de-a doua probă scrisă a examenului național de bacalaureat (sesiunea august - septembrie 2020), proba E).c) – pentru disciplinele matematică și istorie, desfășurată marţi, 25 august 2020, în județul Cluj, au fost prezenți 464 de candidați, din totalul celor 573 care s-au înscris pentru a susține această probă scrisă.

Au absentat 107 candidați, iar 2 candidați au fost eliminați pentru fraudă/ tentativă de fraudă.

În județul Cluj, niciun candidat care s-a prezentat marţi în cele 5 centre de examen nu a avut temperatura peste 37.3 ̊C.

Subiectele și baremele de corectare pentru proba scrisă la disciplinele matematică și istorie au fost publicate astăzi, la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

  • 26 august 2020_ proba la alegere a profilului și specializării - E.d)
  • 27 august 2020_ proba la Limba și literatura maternă -  proba E.b)

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august 2020, respectiv 1 septembrie 2020. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie 2020 (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie 2020), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie 2020.

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS