Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

06
Mon, May
93 New Articles

Bucurii pentru copiii cu dizabilitati

Eveniment
Tools
Typography

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi a fost marcată, la centrul de recuperare psiho-neuro-motorie "Sfânta Irina" de pe strada George Bariţiu din Turda, printr-o serie de manifestări cu invitaţi de marcă.

Printre cei care au luat parte la manifestările de la "Sfânta Irina" se numără ÎPS Andrei, primarul municipiului Turda Tudor Ştefănie, viceprimarul Lucian Nemeş (candidat din partea PP-DD la Camera Deputaţilor), consilieri locali din majoritatea formaţiunilor politice cu reprezentanţi în forul deliberativ local, dar şi senatorul Alexandru Cordoş (candidat din partea USL la Senat), medicul Vasile Grumaz (candidat din partea USL la Camera Deputaţilor) sau Mircea Irimie (candidat din partea ARD la Camera Deputaţilor).
ÎPS Andrei a fost prezent la "Sfânta Irina" pentru o slujbă de sfinţire a noii săli inaugurate la centru, Mitropolitul referindu-se la activitatea celor de la centru spunând: "a avea grijă de cei cu probleme, este o mare virtute pe care o răsplăteşte Bunul Dumnezeu la Dreapta Judecată, aşa că, pe cei implicaţi în această misiune, îi mai încredinţăm şi noi încă odată: lucrarea pe care o desfăşoară, are mare valoare în faţa lui Dumnezeu".
După ce Nicoleta Molnar (director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj) şi Sanda Mile (manager resurse umane) au fost felicitate şi au primit diplome din partea Mitropoliei, a urmat şi momentul discursurilor.
Nicoleta Molnar a dorit să mulţumească tuturor celor care s-au implicat "ca să putem realiza ceea ce vedem azi aici", respectiv Bisericii Ortodoxe, Consiliului Judeţean Cluj, dar şi Primăriei Turda. "Anul 2012 are ca mesaj, din partea Naţiunilor Unite, eliminarea obstacolelor pentru a crea o societate inclusivă, accesibilă pentru toţi", adăuga directorul executiv al DGASPC Cluj, lăsând de înţeles că nu poţi avea nimic dacă nu ai acces.
De asemenea, în opinia Nicoletei Molnar, eforturile depuse la "Sfânta Irina" au dus, în final, la o situaţie cu efecte benefice: copiii beneficiază de tratamente de recuperare şi reabilitare fără a fi separaţi de familie.
Primarul Tudor Ştefănie considera că, la Turda, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi devine nu doar un eveniment, ci o certitudine. "Din 2009 au început primele realizări şi iată că ajungem azi la o certitudine. Cum s-ar putea întâmpla un astfel de eveniment dacă n-ar fi oameni cu dorinţa de-a face cât mai mult bine în jurul lor, dacă n-ar fi oameni de suflet, care să depună nu numai efortul fizic, ci şi financiar, dar şi instituţii care să aprecieze că şi persoanele cu dizabilităţi, aşa cum şi alte persoane cu nevoi sociale, au nevoie mare de sprijinul pe care-l acordă instituţiile abilitate", mai spunea primarul municipiului Turda.
Directorului executiv al DGASPC Cluj - despre care spunea că lucrează cu Primăria Turda încă dinainte de 2004 - Tudor Ştefănie a ţinut să-i mulţumească, la fel cum a mulţumit şi reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe, adăugând că "avem peste şapte centre sociale create cu ajutorul DGSP şi cu ajutorul Bisericii Ortodoxe. Nu e uşor să te angajezi la aşa ceva, trebuie să simţi că ai o chemare sufletească şi o dorinţă de a face bine în jurul tău".
Primii care i-au salutat pe invitaţi au fost chiar copiii de la "Sfânta Irina" care au prezentat o scenetă despre legenda bradului de crăciun după care au interpretat o colindă. La final, Moş Crăciun le-a oferit cadouri, ei au oferit invitaţilor felicitări de sărbători făcute chiar de ei şi în schimb au primit, din partea ÎPS Andrei, câte o cărticică de rugăciuni.
Au urmat, apoi, copiii de la unităţile de tip familial din Turda (care nu au avut parte de iubirea părintească şi care sunt crescuţi de instituţiile statului), copiii de la adăpostul de zi şi de noapte (copii ai străzii) sau copiii de la căminul "Acoperământul Maicii Domnului". Fiecare dintre micuţii care au performat în faţa celor prezenţi au primit cadouri de la Moş Crăciun şi câte o mică atenţie din partea Mitropoliei.
La centrul "Sfânta Irina" din Turda s-a lucrat intens pentru a oferi copiilor care vin la tratament condiţii deosebite şi specialişti în domeniu. A fost înlocuit parchetul cu tarchet în sălile de tratament, care au fost igienizate şi zugrăvite, în primii doi ani - din cei trei de când există centrul - s-a întărit echipa de specialişti, s-a achiziţionat aparatură de ultimă generaţie, anul trecut, în aprilie, s-a inaugurat părculeţul pentru copii cu dizabilităţi, iar în acest an s-a finalizat sala care tocmai a fost inaugurată chiar cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, în prezenţa oficialităţilor şi a ÎPS Andrei.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS