Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

06
Mon, May
93 New Articles

1 Decembrie la Campia Turzii

Eveniment
Tools
Typography

Municipiul Câmpia Turzii a sărbătorit Ziua Naţională a României, în mod oficial, după prânz, începând cu orele 14.20.

La monumentul din faţa Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" din Câmpia Turzii manifestările au început cu un moment religios oficiat de un sobor de preoţi, după care Radu Hanga - primarul municipiului Câmpia Turzii - şi comandorul Lian Someşan - reprezentant al Flotilei 71 Aeriană "Emanoil Ionescu" Câmpia Turzii - au ţinut, fiecare, câte un discurs.
Radu Hanga a preferat să se refere mai mult la municipiul Câmpia Turzii şi la modul în care oraşul a evoluat în jurul Industriei Sârmei. Totuşi, primarul Câmpiei Turzii nu a putut să nu se refere şi la modul în care combinatul a intrat, la ceva timp după privatizare, într-o perioadă nefavorabilă ajungând ca, în momentul de faţă, să mai aibă foarte puţini angajaţi în comparaţie cu perioadele în care foarte mulţi cetăţeni din Câmpia Turzii aveau pe cineva care lucra în combinat.
"Aşa cum am mai spus şi cu alte ocazii, nu trebuie să ne plângem. Trebuie să ne ajutăm singuri, trebuie să o luăm de la capăt. De data asta, însă, nu vom mai avea sprijinul direct al statului. Statul, prin organizarea lui, nu va suplini lipsa noastră de iniţiativă, nu ne va mai obliga să muncim. Va trebui să o facem noi înşine", a mai spus Radu Hanga, adăugând: "va trebui să îi susţinem pe cei care îşi asumă răspunderea conducerii unei afaceri, care crează locuri de muncă. Aceşti oameni trebuie să devină cele mai importante persoane din oraş. De munca, de riscul şi curajul lor, de priceperea lor depind locurile de muncă ale celorlalţi".
Lian Someşan s-a adresat auditoriului vorbind mai mult despre momentul 1 decembrie şi despre armata română şi rolul acesteia în aducerea libertăţii şi independenţei României. "Orice român trebuie să nu uite trei date. Prima este 27 martie 1918 când s-a unit Basarabia cu România mamă. Cea de-a doua dată este 28 noiembrie 1918 când românii din Bucovina au spus «da» şi cea de-a treia dată pe care trebuie să ne-o amintim cu multă mândrie şi cu mult respect este 1 decembrie, când a fost pecetluită soarta naţiunii române, aceea de-a trăi în graniţele pe care noi acum suntem puşi să le apărăm şi pentru care suntem în stare şi acum să ne dăm viaţa".
La monumentul eroilor din centrul municipiului au depus coroane de flori reprezentanţi ai Primăriei şi Consiliului local Câmpia Turzii, ai Consiliului Judeţean Cluj, ai Flotilei 71 Aeriene, ai cadrelor militare în rezervă şi retragere, ai Mechel Câmpia Turzii, ai Poliţiei dar şi ai diverselor partide politice sau instituţii din oraş.
După depunerea de coroane de flori, cei prezenţi au asistat la un survol aviatic, apoi oficialităţile s-au deplasat pentru a depune coroane de flori la monumentul eroilor sovietici şi la monumentul eroilor români, ulterior cetăţenii fiind invitaţi să viziteze expoziţia de armament şi tehnică militară şi să asiste la recitalul fanfarei promenada sau la dansul demonstrativ al majoretelor din trupa Angels.
Din programul zilei de 1 decembrie, la Câmpia Turzii au mai făcut parte spectacolul "Inima României bate şi la Câmpia Turzii" - spectacol găzduit de sala de spectacole "Mircea Mihăşan" a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" şi la care au fost invitaţi să participe Veta Biriş, Sava Negrean-Brudaşcu şi ansamblurile folclorice "Ardeleana" şi "Mugurelul" - dar şi retragerea cu torţe, focul de artificii şi aprinderea iluminatului ornamental de sărbători.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS