Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

Parcul Teilor - locul unde turdenii au sarbatorit Unirea Mica | GALERIE FOTO

Eveniment
Tools
Typography

Primăria Turda, Consiliul Local Turda şi Casa Municipală de Cultură Turda au pregătit, pentru turdeni, un spectacol folcloric prin care să se marcheze împlinirea a 155 de ani de la Unirea de la 1859.

Purtând titlul "Hora Unirii", spectacolul a reunit ansambluri folclorice locale şi interpreţi de muzică populară locali şi nu numai.
Instructorii Ioan Cuc şi Emil Moldovan sunt cei cărora li se datorează mare parte din spectacolul de la Turda, ei fiind oamnii din spatele micilor dansatori care au impresionat publicul ce i-a răsplătit cu aplauze îndelungate. Ansamblurile care au fost invitate să participe la spectacolul organizat pe 24 ianuarie la Turda sunt "Datina Turdeană", "Crăişorii" şi "comori Ardelene".
Aşa cum s-a precizat şi în programul spectacolului, interpreţii de muzică populară anunţaţi pentru spectacolul de la Turda au fost Maria Borcea, Ioana Budae, Cristina Chiper, Bianca Gabor, Olivia Giurgiu, Emila Haţegan, Nicoleta Hădărean, Lorena Hideg, Maria Lazea, Natalia Presecan, Alina Răcean, George Turdean şi Oana Venţel.
Învingând frigul, spectatorii au asistat la momentele de folclor românesc, unii dintre ei bucurându-se şi de faptul că tot în Parcul Teilor a fost organizată o nouă ediţie a târgului meşteşugarilor.
În afară de "Hora Unirii", seara aniversară de la Turda s-a încheiat cu un foc de artificii savurat de cei care au rămas până la final.

{gallery}2014/140124unireTd{/gallery}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS