Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

La Campia Turzii s-au sarbatorit 155 de ani de la Unirea din 1859 | GALERIE FOTO

Eveniment
Tools
Typography

Locuitorii municipiului Câmpia Turzii au avut ocazia să sărbătorească împlinirea a 155 de ani de la Unirea Mică atât bucurându-se de un spectacol folcloric, cât şi prinzându-se într-o Horă a Unirii în centrul municipiului.

De la orele 13.00, sala de spectacole "Mircea Mihăşan" a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" din Câmpia Turzii a găzduit spectacolul folcloric "155 de ani de la Unirea Principatelor Române. 24 ianuarie 1859 - 24 ianuarie 2014". Arc peste timp, spectacolul se înscrie în ceea ce, la Câmpia Turzii, se numeşte "2014 - Anul culturii locale".
Primii care au încântat publicul spectator au fost membri fanfarei Promenada condusă de inimosul Sorin Sălăjan. Apoi, pe scena sălii de spectacole a Palatului Cultural de la Câmpia Turzii au urmat ansamblurile "Ardeleana" (din Câmpia Turzii, ansamblu condus de Martin Canta), "Ion Cristoreanu" (din comuna Tritenii de Jos) şi "Mugurelul" (din Câmpia Turzii, condus de Nelu Mihăşan).
Spectacolul de la Câmpia Turzii s-a încheiat cu recitalul "Asta-i pohta ce-am pohtit" susţinut de interpreta Amalia Chiper împreună cu Florin Rupa şi orchestra acestuia. Ba mai mult, pentru spectatorii prezenţi la evenimentul prin care se aniversa Unirea de la 1859, Amalia Chiper şi Florin Rupa au interpretat o melodie nouă, pe care tocmai o terminaseră de înregistrat în studio pe 23 ianuarie, cu o zi înaintea spectacolului, melodie care se referea la români şi românitate evocând mai mult personalitatea marelui voievod Mihai Viteazul.
După terminarea spectacolului, a urmat un nou moment la care au fost invitaţi să participe toţi cei prezenţi. Pe platoul din faţa sălii sporturilor "Ioan Stanatiev" s-a încins Hora Unirii în jurul tricolorului şi pe acordurile fanfarei Promenada.

{gallery}2014/140124unireCt{/gallery}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS