Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Fri, May
101 New Articles

„Pavel Dan” - simpozion aniversar la prima editie

Eveniment
Tools
Typography

Prima ediţie a simpozionului aniversar "Abordări interdisciplinare şi trandisciplinare în context european" a avut loc joi, 23 ianuarie 2014, cu începere de la orele 14.00 la Liceul Teoretic "Pavel Dan" din Câmpia Turzii, activităţile desfăşurate fiind organizate de unitatea de învăţământ în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

Totul a început cu un program artistic oferit de un grup de elevi ai liceului care au recitat poezii ale poetei locale Olivia Mândruţiu Rusu (poezii cuprinse în volumuul "Rotire în cuvânt") şi au cântat cântece pe versuri ale elevei Cristina Ocolişan şi muzica semnată de eleva Naomi Zeic.
Despre aniversarea instituţiei de învăţământ a vorbit, în primul rând, directorul Angela Marian care a făcut şi o scurtă istorie a şcolii. Astfel, în 1953 era şcoala media mixtă, 1963 era liceul din Câmpia Turzii, 1969 era liceul teoretic, 1978 era şcoala generală numărul 5, 1990 era Liceul Teoretic (aici directorul mulţumind dascălilor şi părinţilor dar mai ales profesorlui Ioachim Nemeş pentru acest fapt), pentru ca din 1992 şcoala să fie ceea ce e şi azi: Liceul Teoretic "Pavel Dan".
Tot Angela Marian s-a referit şi la reuşitele absolvenţilor instituţiei de învăţământ, absolvenţi care se regăsesc, acum, în mediul universitar, medical, în domeniul IT sau absolvenţi care la momentul de faţă se află în diverse instituţii din Paris, Geneva, Bruxelles, Londra sau în ţări precum Olanda ori chiar Statele Unite ale Americii.
Desfăşurat ca punct final al săptămânii "Pagină a istoriei locale pentru Liceul Teoretic «Pavel Dan»", simpozionul aniversar a reunit, pe lângă dascăli şi elevi, şi reprezentanţi ai administraţiei locale de la Câmpia Turzii.
"Felicitări pentru că ştiu că aveţi o misiune grea: a forma caractere, personalităţi, nu e un lucru uşor şi poate nici munca nu e răsplătită chiar aşa cum trebuie", spunea administratorul public Petre Pop imediat după ce a transmis salutul şi consideraţiunea primarului Radu Hanga şi asigurând că "administraţia va sprijini în continuare proiectele şi finanţăm, în limita posibilităţilor, acţiunile pe care le veţi face". Totuşi, Petre Pop nu s-a putut abţine de la a-şi condimenta discursul cu citate precum "Fericirea nu e o destinaţie ci o modalitate de a călători", "Dacă cauţi cu inima ceva ce nu există pe acest pământ, Dumnezeu îl va crea pentru tine răsplătindu-ţi îndrăzneala" sau "gândeşti ca Dumnezeu, conduci ca un rege, munceşti ca un sclav", cel din urmă reprezentând reţeta succesului aşa cum a fost aceasta dată de Constantin Brâncuşi.
Invitată în calitate de metodist în cadrul Casei corpului didactic Cluj, profesor Zoe Mateescu aprecia că dacă "un om la 60 de ani e un om matur cu multe amintiri, care are foarte multe de împărtăşit", "o şcoală la 60 de ani e o şcoală tânără, în pragul adolescenţei, care îşi trăieşte mereu adolescenţa cu fiecare generaţie de copii, trăieşte vise şi emoţii pe care dumneavoastră (dascălii - n.r.) le construiţi alături de ei".
Şi după ce Zoe mateescu a felicitat cadrele didactice ale şcolii, director adjunct Cristina Popa a dorit să mulţumească celor cu care a muncit împreună la organizarea întregului eveniment - profesor Raluca Petran (coordonator proiecte şi programe educative a şcolii) - dar şi profesorilor metodişti în cadrul IŞJ - Daniela Ioana Giurgiu (profesor limba engleză), Dorina Florica Nicoară (profesor matematică) şi Adriana Petruţă (profesor limba engleză).
Amintind că aniversarea în sine ar putea fi perceput şi ca "o sărbătoare a spiritului dedicată în primul rând dumneavoastră care slujiţi şcoala şi educaţia" iar simpozionul - care se doreşte "o pledoarie pentru învăţare ca dimensiune constantă a vieţii" - ar trebui perceput ca "un dialog al experienţei, valorii şi bunelor practici în beneficiul elevilor noştri", Cristina Popa a dorit să ofere, din partea organizatorilor, două diplome "ca semn de recunoaştere şi apreciere pentru sprijinirea educaţiei ca bun al comunităţii şi implicare în soluţionarea problemelor şcolii" pentru Zoe Mateescu (metodist în cadrul Casei Corpului Didactic Cluj) şi Corina Bozbici (metodist IŞJ pe proiecte educaţionale).
Secţiunile pe care s-a desfăşurat prima ediţie a simpozionului aniversar - "Metode active - A educa pentru a şti, a face, a fi şi a deveni", "A trăi împreună - proiecte interdisciplinare şi transdisciplinare" şi "Pavel Dan - interferenţe culturale" - au beneficiat de coordonarea unor cadre didactice precum Zoe Mateescu, Daniela Giurgiu, Adriana Petruţă şi Dorina Nicoară.

Mai multe imagini de la eveniment, AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS