Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Fri, May
101 New Articles

Un nou viceprimar Lucian la Turda: Lucian Nemes a fost schimbat cu Lucian Varo

Eveniment
Tools
Typography

În şedinţa de îndată a Consiliului Local Turda care a avut loc azi, 11 decembrie 2013 cu începere de la orele 10.00 unul din proiectele de hotărâre privea schimbarea din funcţie a viceprimarului Lucian Nemeş.

Proiectul de hotărâre privind schimbarea din funcţie a viceprimarului Lucian Nemeş a fost elaborat şi introdus pe ordinea de zi la iniţiativa grupului PD-L (format din 7 consilieri). Potrivit legii în vigoare, schimbarea viceprimarului se poate face prin adoptarea unei hotărâri de către majoritatea consilierilor aflaţi în funcţie, la propunerea primarului sau a cel puţin o treime din consilierii aflaţi în funcţie. Cum la Turda numărul de consilieri este de 21 iar grupul PD-L are 7 consilieri locali, lucrurile sunt clare.
În urma votului secret, 12 din consilierii locali turdeni au votat pentru schimbarea din funcţie a lui Lucian Nemeş, 5 au votat împotrivă iar două voturi au fost nule. Astfel, cu o majoritate de 12 voturi, Lucian Nemeş a fost schimbat din funcţia de viceprimar.
În consecinţă, s-a trecut la un nou proiect de hotărâre legat de cel privind schimbarea, anume cel privind numirea unui nou viceprimar. Formaţiunile politice puteau să facă propuneri, astfel PP-DD l-a propus pe Lucian Varo, PNL l-a propus pe Ovidiu Micu iar PSD l-a propus pe Emil Molnar. De remarcat, totuşi, că PD-L şi UDMR nu au avut propuneri. Astfel, potrivit atitudinii democrat liberalilor, un scenariu posibil este că PD-L doar ajută băbuţa să cadă pe scări de una singură. Dar ăsta e doar un scenariu, nu?
Oricum, în urma votului, Lucian Varo este noul viceprimar al municipiului Turda cu un număr de 13 voturi, Emil Molnar şi Ovidiu Micu primind câte trei voturi.
La o simplă comparare a cifrelor, Lucian Varo a fost dorit viceprimar de mai mulţi consilieri locali decât Lucian Nemeş, cel din urmă primind doar 11 voturi în 2012, faţă de 13 câte a primit acum Lucian Varo. Evident, în 2012 "lipiturile" erau altfel, iar unele dintre ele n-au mai ţinut şi acum.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS