Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Sat, May
84 New Articles

Nicuşor Lăcătuş a propus: o stradă din Câmpia Turzii să poarte numele Mircea Nicolae Nemeş

Nicuşor Lăcătuş

Actualitate
Tools
Typography

În cadrul evenimentului care a avut loc la muzeul “Prima Şcoală Română - 1879”, când s-a readus în atenţie importanţa personalităţii dar mai ales a activităţii celui care a fost Mircea Nicolae Nemeş pentru istoria locală a municipiului Câmpia Turzii, unul dintre vorbitori a venit cu o propunere.

Voluntar extrem de activ în cadrul Clubului Copiilor Câmpia Turzii - unde coordonează grupul Melody - şi implicat, alături de Vasile Mathe, în realizarea documentarului despre Mircea Nicolae Nemeş, Nicuşor Lăcătuş a fost unul dintre cei care au luat cuvântul la evenimentul de la muzeul din Câmpia Turzii.

Propunerea lansată atunci de Nicuşor Lăcătuş a fost ca o stradă din municipiu să poarte numele Mircea Nicolae Nemeş.

Propunerea a fost adresată către societatea culturală “Câmpia Turzii 775” care, la rândul său, să se adreseze administraţiei locale în acest sens.

Preşedintele societăţii culturale, Mircea Ciociu, s-a arătat de acord cu ideea, cu atât mai mult cu cât tocmai se dicuta despre importanţa la nivel local a celui care a fost Mircea Nicolae Nemeş. Mai exact, Mircea Ciociu a confirmat că, cel mai probabil, la prima întâlnire se va formula şi semna o astfel de adresă de către conducerea şi membrii societăţii culturale, adresă care va fi transmisă administraţiei locale de la Câmpia Turzii spre analiză.

Contactat telefonic, primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, s-a arătat de acord cu o astfel de propunere: “Demersul este lăudabil şi ideea merită luată în calcul ca propunere la momentul la care se vor înfiinţa străzi noi, fapt care, din punctul meu de vedere, se va întâmpla în acest mandat. Spre exemplu se va mări cartierul în zona Sâncrai - în zona străzii George Enescu - unde este un proiect rezidenţial care este depus la noi pentru obţinerea autorizaţiilor şi acolo s-ar putea face...”.

Totuşi, primarul a insistat pe ideea unei străzi noi şi nu pe modificarea numelui unei străzi deja existente deoarece această a doua idee ar duce la complicaţii care nu sunt tocmai necesare: în cazul în care se modifică numele unei străzi existente, toţi locuitorii de pe acea stradă ar trebui să îşi modifice documentele de identitate, permise de conducere, contracte la utilităţi etc.

Nu avem de gând să punem cetăţenii la cheltuială”, spunea primarul Dorin Lojigan mai ales că responsabilitatea modificării documentelor de identitate revine locuitorilor, la fel ca şi plata cheltuielilor cu aceste modificări de documente: “Administraţia nu poate să suporte cheltuielile cu schimbarea documentelor cetăţenilor. Nu se pot cheltui bani publici pentru ca să îşi schimbe cetăţenii documentele”, mai explica primarul municipiului Câmpia Turzii.

În rest, administraţia locală de la Câmpia Turzii nu spune “Nu” propunerii aduse în discuţie de Nicuşor Lăcătuş, primii paşi procedurali fiind “demersuri ale administraţiei de la Câmpia Turzii către Prefectură, unde există o comisie care cu asta se ocupă: cu avizarea modificării numelor de străzi, cu dat denumiri de străzi noi sau modificări la cele existente”, mai explica primarul Lojigan.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS