Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Sat, May
84 New Articles

Din 5 martie, scenariu ROŞU la Turda. Dar comuna Mihai Viteazu? În baza a ce se schimbă scenariile, în articol!

Actualitate
Tools
Typography

CJSU a adoptat, în 3 martie, Hotărârea nr. 19 prin care se reevaluează măsurile de diminuare a impactului tipului de risc - măsuri care fuseseră dispuse anterior prin HCJSU nr. 11/17.02.2021 - HCJSU 19/03.03.2021 vizând municipiul Turda şi comunele Buza, Mihai Viteazu, Țaga și Unguraș de pe raza județului Cluj.

Potrivit articolului 3 al hotărârii, în municipiul Turda, unde rata incidenţei a depăşit pragul de 3/1000 de locuitori se dispun mai multe măsuri a căror valabilitate se prelungeşte până la data ieşirii din vigoare a HG nr. 35/2021, repsectiv până pe 13 martie 2021.

Orientativ, iată ce presupune un nou scenariu roşu la Turda:

  • activitatea cu participarea publicului la cinematografe, spectacole şi/sau concerte - interzisă
  • organizarea de spectacole de tip drive-in - interzisă
  • activitatea cu publicul în restaurante şi cafenele - interzisă
  • activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor din unităţi de cazare, permisă doar pentru clienţii cazaţi
  • pe tersase este permis cu distanţare de minim 2 metri între mese şi maxim 6 persoane la o masă dacă sunt din familii diferite
  • activitatea în cluburi, baruri, discoteci - interzisă
  • la jocurile de noroc e interzis

În ceea ce priveşte comuna Mihai Viteazu, unde rata incidenţei este cuprinsă între 1,5 şi 3 la mia de locuitori, măsurile specifice ar presupune:

  • activitatea cu participarea publicului la cinematografe, spectacole şi/sau concerte - cu participare 30% din capacitate
  • organizarea de spectacole de tip drive-in - interzisă
  • activitatea cu publicul în restaurante şi cafenele - cu ocupare 30% din capacitate şi program maxim între 6.00 şi 23.00
  • activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor din unităţi de cazare - cu ocupare 30% din capacitate
  • pe tersase este permis cu distanţare de minim 2 metri între mese şi maxim 6 persoane la o masă dacă sunt din familii diferite
  • activitatea în cluburi, baruri, discoteci - interzisă
  • la jocurile de noroc  - cu ocupare de 30% din capacitate

Pentru că modificările de scenarii şi restricţiile impuse sunt tot mai greu de suportat iar cetăţenii încep să pună din ce în ce mai multe întrebări, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj adoptă respectivele hotărâri în baza informaţiilor primite de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj care transmite diverse adrese şi statistici spre CJSU sau, în cazul de faţă, într-un limbaj de lemn de esenţă nobilă, “în urma analizei situației epidemiologice generată de coronavirusul SARS-COV-2, la nivelul județului Cluj, și văzând adresa Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj nr. 2984/03.03.2021 privind rata incidenței cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile la 1000 de locuitori, pentru unitățile administrativ-teritoriale din județul Cluj, CJSU Cluj a hotărât următoarele...”.

Cu alte cuvinte, este vorba despre documente care parcurg un drum de corespondenţă interinstituţională şi în baza acestor documente se iau deciziile.

Hotărârea nr. 19 din 03.03.2021 poate fi consultată AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS