Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

15
Wed, May
90 New Articles

Ce s-ar putea sa nu stiti despre spitalul din Turda

Actualitate
Tools
Typography

Managerul Spitalului Municipal Turda, Vasile Grumaz, a profitat de prezenţa jurnaliştilor pentru a oferi câteva date, în cifre, referitoare la spitalul turdean, cifre care, cel puţin pentru unii, ar putea părea interesante.

Şi dacă tot suntem aici, hai s-o prezentăm altfel!
Ştiaţi că spitalul turdean are în prezent 364 de paturi?
Ştiaţi că la spitalul turdean există 8 secţii şi 13 compartimente? Prin reducerea numărului de paturi la încadrarea spitalului în gradul IV au fost secţii care s-au transformat în compartimente.
Ştiaţi că la spitalul din Turda există 21 de specialităţi şi că unitatea are şi un centru de sănătate la Iara?
Ştiaţi că, din punct de vedere al numărului de paturi şi al numărului de angajaţi spitalul din Turda este mai mare decât spitalul militar sau spitalul oncologic, ambele din Cluj-Napoca?
Ştiaţi că spitalul turdean a fost conceput să fie, ca structură, spital judeţean întrucât deservea o zonă mare şi era considerat un nucleu unde soseau pacienţi din zona Turda, Câmpia Turzii, valea Arieşului, pacienţi din judeţul Alba sau judeţul Mureş.
Ştiaţi că dacă acum are 440 de angajaţi, iniţial spitalul din Turda avea 800 de angajaţi?
Ştiaţi că, anual, la spitalul din Turda se fac aproape 15.000 de internări?
Ştiaţi că, anual, la spitalul din Turda se fac aproape 22.000 de consultaţii în ambulator?
Ştiaţi că, anual, la spitalul din Turda se fac aproape 23.000 de consultaţii în urgenţă?
Ştiaţi că structura de tip pavilionar de la spitalul din turda datează din perioada antebelică, pe când măsurile de izolare epidemiologică a pacienţilor erau mai dificile şi că această structură, acum, îngreunează activitatea de aprovizionare şi alimentare?
Ştiaţi că din cele 7 pavilioane ale spitalului turdean 4 au o vechime de peste 100 de ani?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS