Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

15
Wed, May
90 New Articles

Pretuind apa, pretuiesti viata!

Actualitate
Tools
Typography

(comunicat)
La nivelul anului 2013, Compania de Apă ARIEŞ, un operator care s-a dezvoltat în ultimii 5 ani continuu, se situează la mijlocul clasamentului celor 44 de companii de apă din ţară. Cu siguranţă îşi va menţine această poziţie, deoarece operatorii angrenaţi în proiecte cu finanţare europeană au majorat deja tarifele de la 1 iulie anul acesta sau au acest lucru în pregătire.

Tarifele sunt avizate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) şi de Consiliul Director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare (ADI).
În prezent, locuitorii din Comunitatea Urbană Arieş plătesc 2,55 lei fără TVA pentru 1.000 de litri de apă, adică 1.000 de sticle de apa plata de 1 litru. Diferenţa între cele doua tipuri de ape, cea de la robinet şi cea îmbuteliata, este de cost. Dar mai există un criteriu de diferenţiere care nu e deloc de neglijat: diversitatea utilizarii apei de la robinet în defavoarea celei îmbuteliate.
Cristian Matei - manager general CAAAjustarea tarifelor este în conformitate cu strategia de tarifare avizată şi cunoscută de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), care se bazează pe o analiză economică cost-beneficiu realistă, pe obligativitatea recuperării tuturor costurilor de exploatare şi a constituirii surselor pentru cofinanţarea investiţiilor din fonduri europene. În gândirea strategiei de tarifare, au fost luaţi în considerare şi factorii sociali, cheltuielile cu apa nedepăşind limita de suportabilitate a populaţiei.
Investiţiile deja realizate de CAA sau în derulare, sunt proiecte mari, făcute în beneficiul populaţiei, pe termen lung, fapt care conduce în final la obţinerea de finanţări europene nerambursabile de peste 150 de milioane de euro.
În cadrul proiectului „EXTINDEREA ŞI REABILITAREA SISTEMELOR DE APĂ ŞI APĂ UZATĂ ÎN REGIUNEA TURDA-CÂMPIA Turzii, Compania de Apă Arieş a efectuat investiţii care au avut ca scop îmbunătăţirea calităţii serviciilor de apă şi canalizare în aria de operare, fiind realizate în beneficiul populaţiei din Turda, Câmpia Turzii şi localităţile limitrofe. Prin investiţiile în infrastructura de apă şi canalizare şi prin modernizarea Staţiei de Epurare, a crescut atât calitatea apei furnizate consumatorilor, cât şi nivelul de protejare a mediului înconjurator, prin scăderea poluanţilor deversaţi în râul Arieş.
Pentru păstrarea politicii pe termen mediu şi lung, Compania de Apă Arieş a făcut demersurile necesare accesării de fonduri pentru continuarea lucrărilor de investiţii. În acest sens, de curând a fost semnat contractul de finanţare pentru obţinerea de noi fonduri europene în valoare de 82 milioane euro. Perioada de derulare a proiectului este 2014-2020.
Relaţionarea permanentă şi îmbunătăţirea continuă a comunicării cu clienţii noştri, este o alta politica a CAA, interacţionind cu acestia prin casieriile firmei, registratură, dispecerat, site şi telefonul albastru, pus la dispoziţia utilizatorilor 24 de ore din 24.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS